Helan aikaan

Kevät on tänä vuonna lyhyt. Vasta tovi sitten kuvasin tämän nokkosperhosen, nyt auroraperhoset ovat jo käyneet kertomassa että kevättöiden pitäisi olla jo pitkällä.

 photo DSCN2698.jpg

Raparperit venyvät melkein silmissä. Tältä ne näyttivät tänään, melkein valmiilta korjattavaksi. Ensi viikonloppuna päästään maistelemaan raparperiherkkuja.

 photo DSCN2798.jpg

Juuri näistä kevään lyhyistä viikoista näen kauniita unia vuoden synkimpään aikaan. Maa alkaa vihertää, ja nurmikosta nousee toinen toistaan kauniimpia kukkia. Tässä punainen esikko.

 photo DSCN2827.jpg

Kevään perässä pysyminen ei olekaan tänä vuonna helppoa. Kasvimaalla on vielä paljon tehtävää. Tänään kuitenkin kurkistin harsojen alle. Viime viikolla kylvämäni retiisit ovat itäneet jo.

 photo DSCN2801.jpg

Pihatöiden lomassa koitan ehtiä kevätsiivoamaankin. Ystävällinen pilkkukissa tuli avustamaan mattojen tuulettamisessa- pientä kissannamua vastaan, tietenkin.

 photo DSCN2713.jpg

Sisällä järjestellessä huomasin, että yöpöytäni kaipasi pitsiliinaa. Tukevammasta langasta (nr 10) virkattuna liinasta tuli juuri sopivan kokoinen. Pyöreästä nelikulmaiseksi muuntuva malli on kyllä kiva. Nyt olen taas palannut viimeistelemään Ikuisuusristipistoani.

 photo DSCN2708.jpg

Olen taas ollut hiukan alakuloinen, monestakin syystä. Puutarhaterapia auttaa tietysti, mutta myös ompeluhuoneen kukkakeitaan kunnostaminen oli hyvä idea. Kauniit asiat antavat virtaa.

 photo DSCN2838.jpg


posted under , , , |

3 kommenttia:

Keskeneräinen kirjoitti...

Oi, osaat virkata pitsiä!

Alakulo on ihan hyvä tila myös. Voiko toivottaa toiselle, että nauttisi alakulosta? Ei kai, liian tunkeilevaa. Kun ei tiedä syitä. Toivotan sitten iloja elämääsi.

Mama Elf kirjoitti...

Toivottavasti alakuloisuus menee ohi kesäkiireiden alettua. Tottakai alakuloisuuskin on osa elämää, kunhan se menee asiallisesti ohi.

Täälläkin tämä tavallista lyhyempi kevät tuottaa töitä puutarhassa aika hurjaan malliin. Otan kannan, että teen mitä ehdin, loput jääköön ensi vuoteen. Paitsi parsat, ne on saatava peltoon, tuli mikä tuli!

Saara kirjoitti...

Keskeneräinen: Olisihan minulla muutama ehdotus siitä miten maailmasta saisi mukavamman paikan. Oma elämä alkaa kyllä tuntua paremmalta heti kun on aikaa virkata pitsiä tai kirjailla jotain nättiä. Kaikkihan tietävät, että hienot käsityöt kuuluvat rauhallisiin, turvallisiin ja sivistyneisiin ympäristöihin...

Mama Elf: Juu, ja jonkinmoinen maailmantusta on ajattelevan ihmisen ammattitauti.

Minulla on puutarhassa se strategia, että keskityn kasvimaan kaivamiseen. Isäntä saa tehdä mitä kerkeää, ja loput jääkööt. Onneksi on vanha puolivilli puutarha, jonka tunnelmaan rehottavat vuohenputket ja risukasat sopivat.

Parsat istutimme pari vuotta sitten, vielä on odoteltava ainakin pari vuotta että niistä alkaa nousta syötävän kokoista satoa. Viime vuonna meidän parsat olivat sellaisia tulitikkuja, nousisikohan maasta tänä vuonna jo sukkapuikkoja?

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments