Kevään suuri muotinumero: Onni ja keväiset vaatteet

Tämän kevään muoti on herättänyt huomiota myös muotiblogien ulkopuolisessa blogistaniassa. Näyttää siltä, ettei tämä(kään) kevät kohtele hellästi kaunosieluja, etenkään yli kolmekymppisiä ja pajunvitsaisesta kauneusihanteesta poikkeavia kaunosieluja. Onneksi voi tehdä asiat itse ketjukauppojen sisäänostajia paremmin. Tai ainakin yrittää!


Valitsin kevään suuren muotinumeroni teemaksi onnen. Sillä onneahan pukeutumisenkin pitäisi elämään tuoda täällä hyvinvointivaltiossa, eikä ollenkaan turhautumista, itseinhoa eikä tunnetta siitä että taas ollaan elämän välttämättömien pahojen äärellä.

Itse olen ollut onnellinen pukeutuja suunnilleen siitä lähtien kun päätin potkaista muodin pellolle elämästäni ja toisekseen lakata stressaamasta siitä mitä maailman ilkeämieliset ihmiset mahtavat tyylistäni ajatella. Vähän väliä vaihtuvat muotirytkyt jotka oli suunniteltu sekä elämäntyylin että ulkomittojen puolesta aivan erilaisille ihmisille kuin mitä itse olen, olivat minulla nimenomaan välttämätön paha-kategoriassa. Viime vuosina, kun olen jo keksinyt miten voi elää elämänsä pukeutuen ainakin enimmäkseen kauniiseen ja mukavaan, olen huolestuneena pannut merkille miten statuskilpailu ja merkkien palvonta ovat tulleet aina vain näkyvämmiksi ilmiöiksi. Vaikka muoti voi olla raha- ja statussymbolikysymys, onni ja kauneus eivät sitä onneksi ole. Onnelliset vaatteet voivat olla jotakin ihan muuta, kuten...

 photo DSCN2631.jpg

Tässä on juuri aloittamani villatakki. Se, mitä olen odottanut jo kuusi vuotta. Se on luonnonmusta, eli tumman suklaan värinen (valoisassa olohuoneessa oli mahdotonta saada kuvattua värisävyä kohdilleen), ja värin on tuottanut kemikaalikylvyn sijaan lammas. Se on superlämmin ja pehmoinen ja eettistä suomalaisten lampaiden villaa. Se on yksinkertainen. Ja odotan käyttäväni sitä huomattavasti kauemmin kuin kuusi vuotta, enimmäkseen maalaismekkojen kaverina mutta ehkäpä muulloinkin. Lanka on Pirtin Kehräämön kampalankaa.

 photo DSCN2634.jpg

Kevään koittaessa olen kaivannut jo useamman vuoden ajan valkoista perhoshuivia. Reilu kuukausi sitten löysin täydellisen eräästä netin muslimikaupasta. Iso kasa perhosia tuo kevään mihin tahansa asuun, etenkin tällaisena vuonna jona kevät tuntuu edistyvän kovin hitaasti. 

 photo DSCN2632.jpg

Perhosten lisäksi kaipaan kovin myös kevätkukkia, mutta lumitilanne näyttää siltä että saan kaivata niitä vielä jonkin aikaa. Viime aikoina korvallisellani onkin usein keikkunut kukkapinni. Johan alkaa tuntua kepeältä ja keväiseltä! Tänään piipahdinkin viikon kauppareissun yhteydessä hakemaan parit kukkaset lisää.

 photo DSCN2626.jpg

Mitään pelkoahan ei siis ole siitä että olisin löytämässä asiallisen ja modernin (haaaaukotus!) tyylin. Kun tyyli-ikonini, siis Helsingin somalitytöt, alkoivat muutama vuosi sitten käyttää pitsisiä alushuiveja, mietin vähän että minun lahjoillani pitsipanta päässä näyttäisin siltä että olen vetänyt päähäni stay-up sukan. Tänä keväänä kuitenkin tärähdin rohkaistuin klikkailemaan huiviostoksilla mukaan myös pari pitsistä aluspantaa. Koska pitsi on kuitenkin aina pitsiä ja pari euroa pikkuraha. Nyt täytyy vain yrittää välttää sukka päässä-lookia. Onneksi löysin myös Wrapunzelin loistavan huiviblogin. Toivokaamme, että se auttaa. Tämänpäiväisessä huivivirityksessäni yhdistin luovasti vaaleanpunaisen alushuivin, mustan pitsipannan ja tylsän harmaan luottohuivin.

 photo DSCN2619.jpg

Ja lopuksi jotakin pilkullista, tietenkin. Sillä pilkut tuovat ripauksen onnea ja riemua mihin tahansa asuun. Pilkullisen hameeni löysin viime syksynä nettikaupan alesta. Se on yli kymmenen senttiä lyhyempi kuin kaikki muut hameeni, joten ihmettelen vielä hiukan elämää sen kanssa. Koska kuitenkin tulen rakastamaan tätäkin hametta vielä Hyvin Monta Vuotta, ehdin kyllä oppia...

Puolison suosikki kevättyylissäni taitavat olla kuvassa näkyvät vedenpitävät nilkkurit. Ne ovat aidot mummonilkkurit, sillä en suinkaan ole ainoa Virkkalan kankaankutoja joka iski niihin kiinni kun ne menivät Citarissa 40 prosentin alennukseen. Puoliso rakastaa näissä nimenomaan vedenpitävyyttä joka edistää hyvää terveyttäni. Minä pidän myös siitä että pohjat ovat pitävät kevätliukkailla. Ulkonäkö ei säväytä suuntaan eikä toiseen, mutta voisi tietysti kuvitella ettei aivan jokaisen vaatekappaleen tarvitse erikseen säväyttää.

Tällaisissa tyylikkäissä tunnelmissa toivotamme kevään tervetulleeksi Virkkalaan tänä vuonna!

ETA: Sociological images pohtii, millaista olisi jos muotineuvot lähtisivät erilaisuuden korostamisesta sen sijaan että kaikkia vartalotyyppejä yritetään ahtaa samaan hoikkaan tiimalasimuottiin. Ajatusleikki on hauska, joskaan en edelleenkään pidä siitä taustaoletuksesta että aikuiset naiset jotka kelpaavat johtamaan firmoja, ajamaan autoa, olemaan vanhempia ja luennoimaan yliopistossa, tarvitsevat loputtomasti neuvoja pukeutumiseensa.

posted under , , , |

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kunnioitettavaa ja kannustavaa! Kyllä nämä pukeutumisasiat pitääkin ajatella Ihan Itse.

Saara kirjoitti...

Kiva että oli kannustavaa =)

eetu kirjoitti...

Ehkäpä muutkin lukijasi haluavat ehdottaa blogiasi: http://www.hs.fi/kotimaa/Nyt+valitaan+Suomen+paras+blogi/a1365212418100

Saara kirjoitti...

No ei tämä kai sentään niin suosittu blogi ole... :)

Marmustoi kirjoitti...

Ihana muotipostaus, Saara! Ja kyllä, kyllä tämä on Suomen paras blogi. Minä ainakin ehdotan tätä.

Saara kirjoitti...

Ei kai tässä sitten auta muu kuin sanoa, että kaunis kiitos kannustuksesta. :)

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments