Femakkolaakson kaunis viikonloppu

Sociological Images kokeilee, miltä Barbie näyttäisi ilman meikkiä. Aidon blondin mielestä kuvapari on aika onnistunut. Se tässä enää mietityttää, että kun barbiella on kuitenkin jo lähtökohtaisesti suorastaan epäinhimillisen täydelliset mitat, hyvä kasvojen luusto ja nätit hiukset...miksi hänkään ei kelpaa ilman sitä vahvaa meikkiä? 

Suomessa kauppaketjut eivät pahemmin piittaa siitä että mallinuket muistuttaisivat edes mitoiltaan ja olemukseltaan läheisemmin vaatteita ostavia naisia, niin kuin opimme kotimaisista kommenteista Ruotsissa huomiota herättäneeseen normaalikokoiseen mallinukkeen jolla markkinoitiin normaalikokoisia (ei pluskokoisia) naisten vaatteita. Brittilässä Debenhams on hieman edistyksellisempi. Heidän kuvissaan esiintyy eri ikäisiä, kokoisia ja näköisiä malleja. Näyttävätkö vaatteet huonommilta näin? Eivät minusta. Ovatko suomalaiset sisäistäneet Kauneusihanteen naisille asettaan ahtaan muotin kiltisti? Vai ovatko ne vain kauppojen esillepanosta vastaavat jotka niin kuvittelevat? Kaupallisen kulttuurin rooli edistyksen moottorina näyttää kovin kyseenalaiselta, kun se vahvistaa kaikin keinoin stereotypioita siinä pelossa että eettisesti kestävällä tavalla toimiminen voisi ehkä mahdollisesti notkahduttaa myyntiä.

Tänäkin viikonloppuna Filosofian Puutarha suosittelee nauttimista ennen muuta heräävän kevään kauneudesta. Aurinko paistaa, eikä pitkän talven jälkeen maasta ponnistavien ensimmäisten kukkasten loistokkuuden kanssa kilpaile mikään.

posted under , , |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments