Unkarilainen videoarvoitus

Unkarista on kuulunut viime vuosina lähinnä huolestuttavia uutisia. Äärioikeisto on vahvoilla talousvaikeuksista kärsivässä maassa. Romani- juutalais- ja homovastaisuus ovat saavuttaneet varsin järkyttävät mittasuhteet ainakin jos yrittää mahduttaa niitä mielikuviinsa 2000-luvun Euroopasta. Kulttuuriväki ja älymystö pakenevat maasta.

Puoliso kuitenkin on löytänyt kurjuuden keskeltä pienen valonpilkahduksen. Pirteää folkmetallia unkariksi tekevä Dalriada onnistui pääsemään maan Euroviisukarsintoihin. No, voittoa karsinnassa ei tietenkään tullut (ihmehän se olisi ollut jos hevipeikot olisivat menestyneet nykyisessä kulttuuri-ilmapiirissä), mutta kumminkin videon joka on kuin unipäiväkirjan sivu.

Videossa on tarina yksinäisestä maalaispojasta joka pyytää Suurelta Härältä (kaikkialla tämä myytti tunnetaankin!) apua hyvien kekribileiden löytämiseen. Härän avulla hän pääseekin itse Kekripukin juhliin, mutta villeistä bileistä kehkeytyy varsinainen liskojen yö. Lopuksi kiltinnäköinen pillinsoittajakin paljastuu kunnon pukiksi. Vai miten te tämän tulkitsisitte? 

posted under , , |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments