Kuka täällä komentaa, ketä täällä totellaan, osa n


Kuka täällä komentaa?
Ketä täällä totellaan?
Kahta suurta jumalaa
Ahneutta ja Rahaa 
joiden temppeleinä toimivat
pörssit ja ilotalot
markkinat, marketit, kaupunkien värivalot

-Kotiteollisuus, Minä olen-

Tänään olen päättänyt kokeilla positiivista ajattelua.

Turkistarhauksen kieltävä aloite ei näillä näkymin ole saamassa merkittävää kannatusta kansanedustajilta. On aloitteesta kuitenkin edes se hyöty, että sen kirvoittamat kommentit paljastavat, ketkä kansanedustajistamme kumartavat rahaa ja keillä ei liika logiikka päätä pakota. Ketkä ovat ”elinkeinon” ja rahan tekemisen nimissä valmiit omilla teoillaan edistämään julmuuden jatkumista. Keille raha on oiva kriteeri eettisten ongelmien ratkomiseen. On mielenkiintoista kuvitella, miten nämä edustajat olisivat äänestäneet, jos asialistalla olisi ollut ehdotus orjuuden kriminalisoimisesta. Onko vertaus epäreilu? Eivätkö ihmiset sentään ole eri asia? Ei, epäreilu vertaus ei ole sillä aikansa rasistisessa ilmapiirissä tiedekin oli valjastettu todistelemaan, miten värilliset ihmiset ovat aivan erilaisia kuin valkoiset, miten he suorastaan tarvitsevat orjapiiskurin isällistä holhousta ja pakkotyötä tuomaan rotia elämäänsä.

On myös aina mielenkiintoista, miten ihmiset jotka ovat normaalisti ”kukin pitäköön huolta omista asioistaan”- maailmankatsomuksen vakaita kannattajia, ovat yhtäkkiä suuresti huolissaan siitä miten pahoja tekoja kaukomaiden liikemiehet ryhtyvät tekemään jos me suomalaiset lopetamme epäeettisen toiminnan. Aivan kuin mitenkään ei olisi mahdollista, että me suomalaiset voisimme näyttää hyvää esimerkkiä ja se voisi saada muutkin miettimään, mihin ovat ryhtymässä. Argumentti siitä miten turkistarhauksen loppuminen Suomessa aiheuttaisi vääjäämättömästi sen että muut alkaisivat tekemään vielä suurempia vääryyksiä, on niin huono että se menestyy vain siksi että siihen halutaan uskoa. Onneksi me kaikki voimme kuitenkin vapaasti arvioida omalta osaltamme, kuinka paljon uskoa riittää edustajiin jotka ovat valmiita uskomaan ihan mihin tahansa mitä kuningas Mammona sanoo. Ja onneksi pitkäaikaismuistissa on tilaa johon voi painaa niiden kansanedustajien nimet jotka ovat heti ensi tilaisuuden tullen kiiruhtaneet vähättelemään 70 000 kansalaisen tahtoa. 

Kotiteollisuuden musavideota en nyt poikkeuksellisesti liitä tähän postaukseen, sillä se on tullut käytetyksi tässä blogissa jo aiemmin.


posted under , , |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments