Demonista toimintaa vastaan taistelemisesta

Nonnih. Positiivisen ajattelun kokeilu päättyi taas tämän päivän osalta tähän.

Kirkon teologit ovat yksi toisensa jälkeen tuominneet esirukoilija Pirkko Jalovaaran esittämät väitteet siitä että saatana ja hänen demoninsa voivat olla syypäitä sairauksiin. Esimerkiksi Suomen Raamattuopiston johtaja, teologian tohtori Timo Junkkaala on sitä mieltä ettei saatana suinkaan aiheuta sairauksia, vaan jotakin vallan muuta. Lainaan suoraan Seurakuntalainen-lehteä: ” Paholaisen tärkein tavoite on saada aikaan epäuskoa ja luopumista Jumalasta. Kuka taistelisi tällaista demonista toimintaa vastaan?” Jep jep. Taisteleminen. Tulihan se sieltä. Mitenköhän saatanan kätyreinä toimivia väärinajattelijoita vastaan tulisi taistella? Riittääkö aivopesu, vai pitääkö väärinajattelijat eristää yhteiskunnan marginaaliin? Vai pitäisikö käyttöön palauttaa todella järeät keinot, kuten kirkkoonkuulumispakko joka saatiin valtakunnan laista pois vasta 1900-luvun puolella? Lempeämpiäkin keinoja toki on. Esimerkiksi minun uskontokriittinen kirjoitteluni loppuu siihen paikkaan kun fundamentalistikristityt lopettavat epäeettisen toimintansa kuten hengellisen väkivallan, valheiden levittämisen totuutena, toisuskoisten syrjimisen ja panettelun, lasten pakkokastamisen kirkon juridisiksi jäseniksi sekä yhteiskunnallisen vallan väärinkäytön ja ryhtyvät sen sijaan elämään todeksi paljon mainostamaansa rakkauden, totuuden ja rauhan sanomaa. Jotenkin kuitenkin epäilen ettei Junkkaala tarkoita siirtyneensä tällaisen suuren asennemuutoksen esijuoksijaksi.


Sillä saatanan työtähän se selvästi on, jos ihmiset alkavat kyseenalaistaa neitseellisen syntymän, kuolleista heräämisen, päättymättömän eksistenssin ja muut itsestäänselvät faktat jonkun ihme järjen käytön ja tieteellisten todisteiden perusteella? (Lainasin edelliseen lauseeseen vain apostolisen uskontunnustuksen sisältöä jonka jokainen luterilaisen kirkon konfirmoitava vakuuttaa julkisesti uskovansa todeksi).,Mitä yhteiskunta voisi tehdä tälle hillittömälle järjenkäytölle? Jos samalla linjalla jatketaan, pian ihmiset alkavat uskoa evoluutioon, eksoplaneettojen olemassaoloon sekä yleiseen ja yhtäläiseen ihmisarvoon. Silloin on loppu lähellä. Ainakin keskiaikapäivien loppu.


Rehellisyys ja suoraselkäisyys ovat myös kristillisiä hyveitä. Paitsi ehkä Aslan ry:n mielestä. Elävät vedet- eheytymisviikko tunnetaan nykyään Elävät vedet- opetuslapseusviikkona. Negatiivisesti leimautunut eheytymis-termi on korvattu hengellisemmällä opetuslapseus-sanalla. Kurssin sisältöön ei ole tarvinnut muutoksia tehdä. "Kurssi antaa edelleen eväitä omaan opetuslapseus- ja eheytymisprosessiin", Aslan toteaa. Aslanin toiminnassa havaittu ongelma, eli poliittisesti epäkorrektiksi muuttunut kurssin nimi, on poissa päiväjärjestyksestä. Puoskarointi on yhtä kiitettävää toimintaa kuin ennenkin, muun väittäminen on tietysti kristittyjen vainoa. Kunnon opetuslapsihan on viriili hetero, aivan niin kuin raamatun kertomukset Jeesuksen seurassa seikkailleesta 12 poikamiehestä vastaansanomattomasti todistavat. Unohtakaamme erityisen visusti kaikki syntiset ajatukset ”opetuslapsesta jota Jeesus rakasti".

Ja nyt aletaankin olla sellaisessa mielentilassa jossa joskus hiljennyn kuuntelemaan Turisaan musiikkia ja kontemploimaan sitä, miten tähän toivottoman tuntuiseen kamppailuun järjen ja inhimillisyyden puolesta on järkevää suhtautua. 

posted under , , |

2 kommenttia:

Pikkupaju kirjoitti...

Mielentilasi kyllä riemastutti minua. Siinä oli juuri oikeanlaista paatosta. Siis mun mielestäni, koska tunnistin omat "saarnani" tästä. Sarkasmin juhlaa kohti loppukliimaksia. Kiitos taas!

Sinun
tekopyhyyttä ja aivopesua vihaava.

Saara kirjoitti...

Kiitos itsellesi, hyvä että mielentilastani oli iloa.

Seuraavaksi, jos Maailmankaikkeudelle mitenkään sopii, yritän blogata jostakin kivasta ja rauhoittavasta aiheesta.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments