Uusia tehtäviä, vanhoja teemoja


Länsi-Uusimaa tiesi tänään kertoa, että Lohjan kaupunginvaltuustokin muisti minua syntymäpäivän aattona päättämällä osaltani vinhasti vaaleista lähtien pyörineen luottamuspaikkamankelin. Seuraavan kauden ajaksi minusta tulee käräjäoikeuden lautamies.

Vaalit menivät osaltani miten menivät ja tipauttivat minut hyvin höyheniseen sarjaan, mutta niin vain näyttää siltä että pääsen toteuttamaan ainakin yhtä vaalien alla antamaani lupausta. Maailmankaikkeudella on selvästi huumorintajua. Vaikka kirjoitin vaalilupaukseni aivan toisenlaiset tilanteet mielessäni,ja vaikka uuden pestin keskeisiin vaatimuksiin kuuluu unohtaa visusti kaikki politiikkaan liittyvä tehtävän hoidon ajaksi, minulle on tässä uutista makustellessani tullut sellainen tunne, että seuraava vaalien alla lausumani on yhä ajankohtaista:

Lupaan puolustaa jatkossakin valtakunnan lakia, ja erityisen suurella tarmolla silloin kun laillisuudesta tinkiminen tai säännösten luova taivuttelu uhkaa johtaa siihen että heikot joutuvat kärsimään. Lupaan vastustaa paitsi äänestämällä, myös ääneen sitä että lakia yritettäisiin kiertää tai jättää noudattamatta resurssipulaan, kompetenssin puutteeseen tai ylimääräiseen vaivaan vedoten siinä toivossa ettei päätöksen saaja jaksaisi tai osaisi lähteä peräämään oikeuksiaan valitusteitse... Jos laki vaatii että jotakin tehdään, sitten lähdetään tekemään eikä miettimään miten tilanteesta pääsisi kiemurtelemaan irti...Lupaan myös edistää puhein ja teoin sitä asennetta, että huonojen lakien muuttaminen kuuluu eduskunnalle...”

Muistilappu itselle: seuraavalla kerralla kun sinun tekee mieli luvata jotakin julkisesti, harkitse huolella, voisitko mitenkään luvata jotakin vaatimatonta ja konkreettista. Lupaa ajaa parempia urheiluvuoroja tavallisille kuntoliikkujille. Kunnan uudenvuodenilotulituksen palauttamista Virkkalaan. Lupaa vaikka kolmen kuukauden karkkilakko, mutta muista että isot lupaukset voivat erääntyä yllättäen ja vaatia paljon.

posted under , |

5 kommenttia:

WeirdRockStar kirjoitti...

... ja yhtäkkiä Kosmos tekee piirun verran enemmän tolkkua! Rivikansalaisen kommentti- HURRAAAA!

Mama Elf kirjoitti...

Onnea uuteen tehtävään!

Ajattele huolella mitä toivot/lupaat, saatat saada mitä pyydät, vai mitenkä se juttu menikään...hehehe

Saara kirjoitti...

Kiitokset! :)

Yritän suoriutua tästäkin.

eetu kirjoitti...

En epäile hetkeäkään, ettetkö suoriutuisi aivan mainiosti! Onnittelut siis haasteellisen tehtävän johdosta! ;)

Saara kirjoitti...

Kiitos, eetu! :)

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments