Talvi takanani, maanviljelys mielessäni

Ulkona on vielä kovin talvista, mutta sisällä ajatukset ovat jo kääntyneet tulevaan kevääseen ja maanviljelykseen. Mietimme jo, mitä ensi kesänä kasvattaisimme ja miten tuotantoa lisäisimme. Julkisuudessa näkyvyyttä saanut ruuan hinnannousu kannustaa viljelemisen lisäksi säästäväisyyteen, kuten söpöjen bentojen väsäämiseen.Tässä on kanaa ja nuudeleita, parsakaalia, kurkkua, pähkinöitä ja hedelmä- marjasalaattia. Vaikka nietokset ovat vielä korkeat, oman maan sato on ruokapöydässämme yhä arkea. Tässä bentossa on muistaakseni ainakin lehtikaalia ja punaherukoita.

  Photobucket

Myös viime vuonna lähimetsiin tehdyt marjaretket ilahduttavat nyt. Villivadelmista ja mustikoista tehty
kuningatarkiisseli toi kesän keskelle valkoisinta talvea.

  Photobucket

Jopa syntymäpäivän kinuskikakku kätki sisälleen kreemin lisäksi oman tarhan omenoista tehtyä sosetta. Pilkkuinnostukseni voi edelleen hyvin. Minulle olikin itsestään selvää, että versioni kakkuklassikosta olisi pilkullinen. Lopputulos on mielestäni oikein onnistunut, mitä nyt pursotusten tekoa pitää yhä treenata...

Photobucket

Myös orava on kiinnostunut ruokateemasta. Kaikki eivät pidä lintulaudoilla vierailevista oravista. Virkkalantiellä näkyy kuitenkin kesäisin niin paljon oravanraatoja, että olemme iloisia aina nähdessämme elävän pihaoravan.

Photobucket

Käsitöille on vielä ollut aikaa. Tässä kaksi viimeistä tilauskauppakassia.

Photobucket

Ja tässä talven satoa kudontabunkkerilta. Kokeneiden kankureiden mukaan kotipullasta tulee paljon parempaa, jos sen kohottaa itse kudottujen leivinliinojen alla. Pullan leipomista en ole vielä näiden kanssa kokeillut, mutta sämpylöistä on tullut hyviä. Alla oleva poppanaliina valmistui jo syyskaudella.

  Photobucket

Ikuisuusristipiston viimeistelyssä on paljon työtä, mutta olen huomannut myös pisteleväni sitä aivan uudella tarmolla. Kuvassa näkyy toinen oma lisäykseni ohjeeseen. Nappipurkin napeista neljä on ihan oikeita pieniä nappeja.

Photobucket

Mitäs sitten jos tämä oikeasti ottaa ja valmistuu? No, sitten koittaa aika tehdä jotakin muuta. Sain Puolisolta synttärilahjaksi kauan ihailemani projektin, Alan Maley's Gracious Era. Se on upea, mutta myös ensi silmäyksellä paljon helpompi kuin Ikuisuusristipisto. Olin ajatellut, että seuraava ristipistotyöni voisi olla jotakin ihan pientä, mutta saa nyt nähdä...

Photobucket 

Maisemat näyttävät yhä kovin talvisilta. Omenapuiden latvustotkin ovat vielä lumen peitossa. Myöhemmin tänään aiomme kuitenkin jo käväistä omenatarhassa ensimmäisen kerran oksasaksien kanssa. Niin päättyy talven rauha ja alkaa kevään odotus. 

Photobucket

posted under , , , , |

2 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

Very nice cross stitch! What is all that food in the Bento Boxes? Cute squirrel. :)

Saara kirjoitti...

I've started to think that I'm actually going to finish that cross stitch (I've been making it since fall 2007...)

The food's just leftovers: chicken and noodles w/broccoli, fruit salad, some cucumber pieces and a few nuts.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments