Montako orjaa ylläpitää elämäntapaasi?

Testaa orjuusjalanjälkesi niin tiedät, kuinka monen ihmisen orjatyöpanos tarvitaan elämäntapasi ja arkisen kulutustasosi ylläpitämiseksi.

Minulle töitä tekee 31 orjaa. Se on muutaman vähemmän kuin keskimääräisellä testin tehneellä, mutta 31 henkeä enemmän kuin haluaisin. Testin mukaan tulostani synkisti  eniten elektroniikka (DVD/Bluray-soitin ja levyt), vaikka testin mukaan meillä on verrattain vähän kodinteknologiaa. Myös autostamme tuli lisää syntitaakkaa. Vaatekaapin puolella orjuus näkyy epäeettisesti tuotetuissa materiaaleissa sekä valmisvaatteiden tuotanto-olosuhteissa. Onneksi olen onnistunut ostamaan edes osan valmisvaatteistani eettisenä tuotantona..

Orjani ovat jakautuneet ympäri maailmaa.Ylivoimaisesti eniten heitä on Aasiassa, etupäässä Kiinassa. Sambia ja Australia tulevat perässä. Hieman yllättäen minulla on orjia myös USA:ssa.

Keskivertoa paremman tulokseni takana on tietysti yksinkertaistaminen. Kotitarveviljely, vaatekaapin yksinkertaistamistoimet, vähäinen kosmetiikan käyttö ja saippuanvalmistus pienentävät jalanjälkeä. Kaikesta huolimatta, ajatus siitä että elämäntapani on edelleen sellainen että 31 ihmisen on raadettava orjuudessa ja epäinhimillisissä olosuhteissa sen tueksi, on jotensakin sietämätön. 

Miten teidän kävi testissä?

6 kommenttia:

Marmustoi kirjoitti...

No, 34 orjaa ylläpitää minun elämäntapaani. Yksi syy lienee myös yksinasuminen, vaikken autoa omistakaan. Elektroniikka ja kosmetiikka näyttävät olevan minun syntilistani kärjessä. Huoh.

Saara kirjoitti...

On totta että perheessä kulutustaso henkeä kohden on hiukan pienempi.

Toisaalta, ei minullakaan ole ajokorttia ja matkustan Puolison kyydillä vain pari kertaa viikossa, mutta niinpä vain sain orjia koska taloudessani on auto. Toinen asia sitten on, että pelkästään Lohjalla tarjolla olevan julkisen liikenteen varassa arjen pyörittäminen olisi jokseenkin mahdotonta...

On tämä monimutkaista, on.

Kuisma kirjoitti...

Koin pakottavaa tarvetta kommentoida koska sulla on ihan hurjan hienoja ajatuksia ja tekstejä. Koin myös tarpeen mainostaa blogiasi omassani. :D

Saara kirjoitti...

Kiitos kauniista kommentistasi, Kuisma :) Ja tervetuloa viihtymään

Anonyymi kirjoitti...

26 orjaa. Pääasiassa johtuu siitä, että asutaan vielä opiskelijakämpässä, eikä ole autoa taloudessa. Toisaalta tuo elektroniikkamäärä nostaa lukemia. Kaksi tietokonetta on käytännön sanelema juttu, kun molemmat tekee hommia pääosin kotoa käsin. Mieluiten olisin paljon vähemmällä elektroniikalla liikenteessä. Ollaan kuitenkin yritetty panostaa edes jotenkin ympäristö- ja ihmisoikeusarvoja noteeraaviin elektroniikkavalmistajiin.

Saara kirjoitti...

Elämäsi kuulostaa kovin kohtuulliselta. Enempäähän ei voi tehdä kuin parhaansa. Elämäntapavalinnat tosiaan vaikuttavat orjien määrään, mutta kuinka vaatimatonta täysin orjavapaa elämä olisi?

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments