Marrasajan kauniimpia tunnelmia

Marrasaika on ollut tänäkin vuonna vastoinkäymisten värittämää. Viime päivät olen ollut hyvin tympääntynyt jokseenkin koko ihmiskuntaan. Kuitenkin kameraan on tarttunut onnellisia hetkiä, pieniä kauniita arjen murusia harmauden keskeltä.

Photobucket

Enimmäkseen on ollut harmaata, joten kirkkaasta päivästä piti ottaa oikein valokuva. Kun vain on valoa, on myöhäissyksynkin puissa yllättävän paljon väriä.

Photobucket

Lintulaudalla sattuu ja tapahtuu. Viherpeippojen kanta romahti viime vuonna, mutta henkiinjääneet ovat nähtävästi tehneet ahkerasti poikasia sillä tänä vuonna ne ovat terhakoina (ja nälkäisinä) täällä taas.

Photobucket

Nokkavarpunen on Suomessa harvinaisempi lintu, mutta meillä niitä on näkynyt säännöllisesti monena talvena. Kauniita otuksia!

Photobucket

Keittiössä on ollut talvi jo jonkin aikaa. Uusi vuodenaika jaksaa vielä innostaa. Tässä punaista lohikeittoa, joka yrittää olla arkkipiispa Paavalin lohikeittoa mutta ei kuitenkaan ole sillä valmistin sen viikottaista ruokakauppareissua edeltävänä päivänä. Seurana suppilovahverohyrriä.

Photobucket 

Kun marrasaika alkoi oikein potkia päähän, otin käyttöön järeät konstit. Suunnittelin ja leivoin söpön Hello Kitty-kakun ja sitten suuntasimme sukuloimaan. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä että kinuskilla, vaniljatäytteellä ja päärynöillä täytetty suklaakakku karkotti marrasmasennuksen ainakin yhdeltä päivältä. Päälle tuli syötävä kakkukuva sekä kermapursotuksia. Totesin, että pursotusten tekemistä pitää vielä treenata...

Photobucket

Järeisiin konsteihin voinee laskea myös väestönsuojaan linnoittautumisen. Olen viettänyt kaiken liikenevän ajan kudontabunkkerilla, ja tulostakin on alkanut syntyä. Tässä on kaksi isoa, parimetristä kylpypyyhettä. Materiaali on puolipellavaa ja sidos vohveli. Jo viime vuoden kylpypyyhkeet käyttöön saatuamme totesimme, että froteepyyhkeiden aika tässä talossa voisi vaikka olla ohi. Nyt se unelma on taas askelen lähempänä.

Photobucket

Marrasmasennukseen auttaa myös kauneus. Ripustin "oman huoneeni" ikkunaan jouluvalot, ja totesin illan hämärtyessä että kaunis näkymä virkistää mieltä ainakin yhtä paljon kuin kirkasvalolamppu.

Photobucket

Tänään säätiedotukset lupasivat myrskyä ja tuiskua. Valojen alkaessa välkähdellä uhkaavasti jo alkuillasta keksin, että nyt voisi olla korkea aika huoltaa talon öljylamput.

Photobucket 

Ja valoa tulee! Aladdinin öljylampuissa on hehkusukka jonka ansiosta lampun valoteho on jopa 60 wattia. Kun vielä polttopuukorit ovat täynnä ja kodinkoneita vaativat tehtävät tehtynä, saa talvi tulla myräkälläkin jos niin tahtoo.

. Photobucket 

Parhaiten masennusta, alakuloa ja elämän synkkyyttä karkoittaa kuitenkin pieni pomppiva ilopilkku (jolla tarkkaan ottaen on kolmekymmentä iloista pilkkua). Kola on aina valmis leikkimään, tuomaan tärkeän viihde-elementin keittiön puuhiin, sekä toimittamaan runsaasti pupunsuukkoja kaikille tarvitseville perheenjäsenille. Suukkoja onkin tarvittu paljon, mutta Kola on ollut tehtäviensä tasalla ja kasvanut vaativaan päivänsäteen virkaan! 

posted under , , , , , |

5 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

All such lovely photos! I wish I knew what everything is. Whose birthday?

Zepa kirjoitti...

Elukaiset on kyllä hienoa seuraa, ne vie suuta aina hymyyn vaik mikään muu ei veisi!

Saara kirjoitti...

loves2spin: Just some photos from the past few weeks. Birds visiting our feeder, food, oil lamp maintenance right before the year's first snow storm hit us, our new bath towels fresh from the loom. One spotted rabbit.:D The cake is not a birthday cake, just something I baked when the November started to get really rough and shared with extended family.

Zepa: Näin on, aarteita ovat!

loves2spin kirjoitti...

Those towels are marvelous! And the cake is so nicely done.

Saara kirjoitti...

Thanks! I'm quite happy with the results of my work. :)

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments