Uskontoneutraali päätöksenteko. Siksi.

Nostin vaalikonevastauksissa yhdeksi vaaliteemakseni sekulaarin, uskontoneutraalin hallinnon. Tämä valintani on herättänyt hiukan kummastusta. Kiitos Tampereen Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas Harri Wiherkosken, minulla on tilaisuus demonstroida, miksi nostin asian esiin. 

Suomi on maallistunut yhteiskunta, mutta kansalaisten tasa-arvon toteutuminen päätöksenteossa ei ole täälläkään mikään itsestäänselvyys. Muunkinlaisten näkemysten edustajia on liikenteessä, ja heillä on kannattajakuntansa joka on usein kokoaan aktiivisempi. 2010-luvun Suomessa valtaan pyrkii myös niitä jotka eivät näe mitään väärää eri uskontojen edustajien eriarvoistamisessa ja suoranaisessa syrjinnässä. Tasa-arvo ja uskontoneutraali päätöksenteko eivät tipahda meillekään taivaasta, vaan ne ovat asioita joiden puolesta täytyy puhua ja arvoja joita on kannatettava myös päätöksenteon arjessa. Edes laista ei ole iloa, jos se jää vain lakikirjan tukevien kansien väliin, vaan tarvitaan päättäjiä jotka ovat sitoutuneet tasa-arvon edistämiseen niin isoissa kuin pienissäkin asioissa.

Tasa-arvon ohella allekirjoitan täysin tämän PMMP:n kohua herättäneen biisin rienaavan kulttuurikriittisen sanoman ihmisten tarpeesta ottaa vastuu maailman epäkohdista omiin käsiinsä ja naisen hankalasta asemassa kulttuurissamme. No, fundamentalistikristityt eivät ole perinteisesti pitäneet sen paremmin sukupuolten tasa-arvosta kuin ajatuksesta että ihmisen pitäisi vastata omista tekemisistään eikä odottaa jumalia siivoamaan sotkuja... 

Frauenpower! kuten Ralf Königin ihastuttava Lysistrate sanoisi.Ps. Frauenpowerista tuli mieleeni, että kuntavaaleissa ehdokkaista on vähemmistö naisia huolimatta siitä että kuntapalvelut helpottavat usein juuri naisten arkea. Myös kuntatyöntekijöistä lähes 80% on naisia. Tätäkin epäsuhtaa voi korjata äänestämällä.

posted under , |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments