Tappio tuli mutta elämä jatkuu


Ensiksi tärkein: lämmin kiitos teille kaikille jotka äänestitte minua, Teemua tai vihervasemmistoa. Teitte hyvän työn, ja arvostamme jokaista saamaamme ääntä.

Hyvä työ ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt vaalimenestykseen. Lunta tuli tupaan kinoskaupalla. Äänestysprosentti jäi Lohjalla 56.2%:iin, mikä on kammottava lukema kunnalle jolla on tulevalla valtuustokaudella edessään isoja ratkaisuja ja muutoksia jotka vaikuttavat meidän kaikkien arkeen. Lohjan Vasemmisto lähti tekemään vaalivoittoa hyvistä asemista ja hyvällä draivilla, mutta sen sijaan kärsimme tappion ja menetimme valtuustopaikan. Itse olin lähtenyt tavoittelemaan pientä parannusta edellisten vaalien tulokseen, mutta sen sijaan sain yli puolet vähemmän ääniä kuin edellisissä vaaleissa. 13 ääntä on vähän Lohjallakin. Teemu sai viisi ääntä. Tunnelmat perheessämme ovat tänään matalalla. Parhaamme teimme, mutta tällä kertaa se ei riittänyt pitkälle. Tämän perheen arvot ja ajatukset eivät nauti suurta suosiota Lohjalla.

Vaalit mittaavat kansansuosiota, mutta annettujen äänten painavuuteen loppupeleissä vaikuttaa hyvin paljon myös se miten luottamushenkilöt tehtävänsä hoitavat. En tiedä, millaisiin tehtäviin minulla on mahdollisuus päästä tulevan vaalikauden ajaksi. Mutta sen tiedän, että tulen hoitamaan ne tehtävät täsmälleen yhtä tunnollisesti, tarmokkaasti ja vastuuntuntoisesti kuin tähänkin asti. Sen verran olen ehtinyt paikallispolitiikkaa ja sen tekijöitä nähdä, että voin sanoa että minua äänestäneiden äänet tulevat kuulumaan kauemmaksi kuin vaalituloksesta voisi päätellä. Niin ne tekivät viime vaalikaudellakin. Vaalitulos antaa viitteitä siihen, millaisia tehtäviä voin paikallisissa poliittisissa piireissä tavoitella, mutta se ei kerro mitään siitä kuinka hyvä olen, eikä mitään sitä mitä annettavaa minulla on lohjalaisille. Se riippuu edelleenkin täysin omista tekemisistäni. Ja minulla on vakaa aikomus hoitaa tehtäväni niin hyvin että äänestäjäni voivat tuntea valinneensa viisaasti- näilläkin lukemilla.

Tänään Lohjan punavihreillä on paljon hyviä syitä tuntea pettymystä ja vaalienjälkeistä masennusta. Emme saavuttaneet tavoitteitamme, emmekä saaneet sitä menestystä jonka kova työ ja hyvät arvot olisivat osakseen ansainneet. Syitä tähän tullaan varmasti analysoimaan vielä kauan. Jos virheitä on tehty, niistä tullaan ottamaan opiksi. Lohjan Vasemmiston arvot, tavoitteet tai ehdokkaiden kyvykkyyden määrä eivät kuitenkaan virheitä olleet. Mutta vielä ei ole jälkipuinnin aloittamisen aika. Tänään kovan työn tehneillä ehdokkailla ja tukijoukoilla on oikeus levähtää ja paikata henkisiä haavoja. Kaiken keskellä, on tärkeää muistaa että vaikka mahdollisuutemme edistää meille tärkeitä arvoja ja tavoitteita ovat hieman kaventuneet, mahdollisuutemme tehdä voitavamme parhaan kykymme mukaan ovat samat kuin ennenkin. Emme pääse olemaan niin vahvoja toimijoita kuin olisimme halunneet olla, mutta voimme yhä tehdä hyvin voitavamme ja  hyödyntää huolellisesti ne mahdollisuudet jotka ulottuvillamme yhä ovat. Voimme ilmentää arvojamme ja pitää esillä tärkeitä asioita myös politiikan ulkopuolisessa elämässä. Voimme vaalia toivoa ja odottaa kärsivällisesti  parempia aikoja.

ETA suolaa haavoihin: samaan aikaan toisaalla: ministerien surmaamisesta ja muslimien elävältä keittämisestä Facebookissa kirjoitellut Amon Rautiainen pääsi heittämällä läpi Kotkan valtuustoon 152 äänellä. Sillä lailla. 


0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments