Syksyn suuri muotinumero: lämmintä, kuivaa, värikästä


Tulin luvanneeksi Maahiskalle syksyisen muotipostauksen. Mielelläni lupasin, muistuttihan Maahiskan oma mekkopostaus minua siitä että vaikka valtavirran moniongelmainen muotikulttuuri on hyvin näkyvää, (minun standardeillani) eettisesti kestävää inspiraatiota on sitäkin vaikeampi löytää. Joten ehkä me yksinkertaisuuden ystävät tosiaan tarvitsemme ihan omat "muotijuttumme"? Vaan tuskin jalkani olivat koskettaneet kotimaan kamaraa kun tunsin flunssan taas iskevän. Päätin, että kun keväinen muotipostaukseni oli omistettu tuhannen päreinä olevalle kansanosalle, sopii syyspukeutumisen inspiraatioksi astetta optimistisemmin terveyden ja hyvän vastustuskyvyn edistäminen.

Lämpimyyden lisäksi loskaisena ja pimeänä vuodenaikana kannattaa ajatella myös kauneutta ja väriterapiaa. Kun ulkomaailma pimenee, on pukeutuminen hyvä tapa nauttia päivittäinen väriterapiansa. Ehkäpä se ilahduttaa kanssaeläjiäkin? Hillitynväriset maalaismekot ja muut perusvaatteet ovat hyvä tausta kauniille asusteille. Lämpimistä luonnonmateriaaleista itse tehty hartiahuivi lämmittää ihanasti ja on jotenkin paljon viehkompi kuin villatakki. Tänä syksynä olen tehnyt kaksikin huivia. Sinivalkoinen marenki-hienosteluhuivi syntyi  kangaspuilla silkkivillasta ja lenkkialpakasta.

Photobucket

Lueskellessani edellisen flunssan aikoihin Yarn Harlotin blogia ymmärsin, että minunkin kannattaisi neuloa ikioma Suki- huivi. Langaksi löysin varastosta Utunan sinistä kampalankaa johon yhdistin Puolison Norjasta tuomaa villalankaa. Väritys sopii täydellisesti loppusyksyn hämärään. Utuiseen siniseen yhdistettynä kirkas anilliininpunainen ei ole päällekäyvä vaan täsmälleen niin piristävä kuin huivin tulee marrasaikaan olla. Ja kutistuihan se lankavarastokin taas parilla kerällä…

Photobucket

Syysaikaan maalaisen ja kaupunkilaisen erottaa parhaiten heijastinten määrästä. Virkkalassa elellessäni olen oppinut, ettei ihmisellä voi koskaan olla vaatteissaan liikaa heijastimia. Trendikkäin maalaiseläjä on se joka loistaa syyspimeässä  kuin Stockmannin joulukuusi, ja säilyy sen ansiosta hengissä näkemään valkean talven. Pimeillä, jalkakäytävättömillä tienpientareilla liikuttaessa heijastimiin panostaminen on mitä suurimmassa määrin terveyden edistämistä. Olen itse tehnyt tämän mustan amish-tyylisen jokasääntakin muutama vuosi sitten. Se on vuorillinen ja tehty kestävästä vettä ja tuulta pitävästä kankaasta, uskollinen palvelija joka ei pelkää räntää eikä ulkotöitä. Käyttökokemus kuitenkin paljasti, että hieman parantamisen varaa oli yhä. Päädyinkin päivittämään rakkaan takin täksi talveksi. Operaatiossa takki sai uudet, tukevat nepparit ja hihoihin heijastinnauhat. Lopputuloksena oli entistä toimivampi vaate maalaiselämän arkeen. Iltalenkille asu täydennetään vielä parilla roikkuvalla heijastimella.

Photobucket

Vuodenajan paras- palkinto menee kuitenkin tällä kertaa hyvälle ostokselle, vaaleanpunaisille kumisaappaille. On hienoa, että nykyään tehdään kumppareita joissa kehtaa liikkua myös ihmisten ilmoilla. Tänä sateisena syksynä nämä ovatkin olleet ehkä eniten käyttämäni kengät (mustien peltokumppareiden ohella, tietenkin). Vaaleanpunainen väri ehkäisee kaamosmasennusta ja sopii ihmeen hyvin kaikkien vaatteideni kanssa. Lämmin fleecevuori puolestaan ilahduttaa immuunijärjestelmää. 

Photobucket

2 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

I would surely like to know what is in the pictures.

Saara kirjoitti...

It's my fall "fashion" post. This time my theme is health. A couple of scarves I made. The first one is woven, the second is knitted.
I also made some improvements to my old homemade coat, including a generous amount of reflector tape. Lastly, there are my lovely pink, fleece lined rubber boots that I bought a while ago. :)

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments