Kuntavaali-spesiaali: Miksi olen ehdolla

Kuten jotkut teistä jo tietävätkin, olen tänäkin vuonna Vasemmistoliiton ehdokkaana Lohjan kuntavaaleissa ehdokasnumerolla 276. Nyt vaalikoneiden avautuessa on hyvä hetki alkaa pitää asiaa esillä blogissakin (vaikka toki tänne edelleen mahtuu paljon muutakin). Vaaleihin liittyvät postaukset löytää oman tunnisteensa alta.


Kuluneen neljän vuoden aikana on Lohjalla tapahtunut paljon. Itse olen näissä vaaleissa liikkeellä ennen muuta lähipalvelujen puolustajana. Vasemmisto oli kuluneella vaalikaudella (yhden hengen Perussuomalaisia lukuunottamatta) ainoa valtuustoryhmä joka vastusti yhtenäisenä rintamana terveysasemien keskittämishanketta. Kaikki muut ryhmät joko kannattivat keskittämistä tai jakautuivat asiassa. Vasemmiston urhea kamppailu ei kuitenkaan aivan riittänyt torppaamaan hanketta valtuustoon, joten eikun uusi yritys ja isommalla väellä, sanon minä.

Virkkalassa, ja varmasti muissakin laajenevan Lohjan kylissä, lähipalvelut ovat olleet jatkuvasti uhattuina. Milloin lakkautusuhan alla on ollut pieni koulu, milloin jääkiekkokaukalo on pistetty vähin äänin pakettiin. Virkkalan katastrofaalinen katuremontti muistetaan vielä kauan, eikä vähiten siitä että se onnistui karkottamaan kylältä useamman yrityksen.  Minä en halua että Lohjan tulevaisuus on kaupunkikeskusta ja sen takana aukeava omakotierämaa, vaan haluan pitää kylät ja kulmakunnat elävinä keskuksina josta ei tarvitse autoilla Lohjalle päivittäisten palvelujen perässä.

Autoilemisesta puheen ollen, ajokortittomana ihmisenä olen ehtinyt hyvin tutustua Lohjan bussiliikenteeseen. Siinä ei ole hurraamista. Lippujen hinnat ovat kohonneet tasaiseen tahtiin, vuorovälit ovat harvoja ja samat bussit hoitavat sekä lähiliikenteen että Helsingin-yhteyden virkaa. Ykköstie ruuhkautuu. Lohja tarvitsee kipeästi matkustajaradan ja lisäksi bussiliikenne on käytävä läpi tarkkaan ja ryhdyttävä määrätietoisesti toimimaan sen eteen että siitä tulisi vaihtoehto myös useammille autoilijoille.

Hyvä hallinto ei aina näy arjen keskellä- paitsi silloin kun sitä tarvitaan, tai silloin kun kuntaan ryhdytään puuhaamaan uusia hankkeita. Minä tahdon Lohjalle hallinnon joka ei ainoastaan kuuntele kansalaisia muodon vuoksi vaan myös ottaa onkeensa asukaspalautteista. Tahdon Lohjalle hallinnon jossa demokraattisesti valitut luottamushenkilöt eivät ole kumileimasimia vaan aktiivisia vaikuttajia. Tahdon hallinnon joka on sitoutunut alueiden ja kansalaisten tasa-arvoon, joka on uskonnollisesti neutraali ja huomioi myös lasten, nuorten ja äänestämättömien intressit.

Minulle paras tapa edistää näitä tavoitteita oli tällä kertaa asettua vaaleissa ehdolle. Niille joiden mielestä arvoni ovat periaatteessa hyviä mutta puolue väärä, on näissä vaaleissa tarjolla erinomainen vaihtoehto: psykologian tohtori Teemu Reiman on ehdokkaana Vihreiden listalla, ehdokasnumerolla 52. 
Punavihreä yhteistyö alkaa sekin meillä kodista. :D

ps. Minulla ei edelleenkään ole twitter- tai Facebook-tilejä, joten jos haluat tukea ehdokkuuttani, voit levittää kirjoituksiani sosiaalisessa mediassa. Kiitokset jo etukäteen kaikille jotka niin tekevät!

posted under |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments