Kulttuurimatkalla Belgiassa

Sillä välin kun te nautitte ajastetuista vaalipostauksista, talon ehdokkaat hiippailivat pienelle kulttuurimatkalle Belgiaan. Mitäkö ihmettä on Belgiassa? Vaikka mitä, etenkin jos ahtaa tiukkaan aikatauluun kolme kaupunkia, yhdet rokkifestarit ja maaseutumatkailua.

Aloitimme matkamme Gentistä. Siellä majoituimme tunnelmalliseen hotelliin, josta avautui näin soma näköala.

DSCN0324 

Sitten lähdimme ihmettelemään suuren maailman menoa ja nähtävyyksiä. Löysimme upean kellotornin jossa tuuliviirin virkaa toimittaa tänäkin päivänä tällainen hieno lohikäärme. Tässä on nykyisen lohikäärmeen edeltäjä.

DSCN0269

Gravensteenin linnassa riitti paljon kapuamista ja keskiaikaisia kidutusvälineitä. Linnassa vaelsi myös musta ritari...

DSCN0389

Pian siirryimme idylliseen Bruggeen. Siellä meitä odotti Groeningemuseum, jossa pääsimme ihastelemaan hienoa taidetta. Belgiahan on myös flaamilaisten mestarien maa. Kaikkein upein oli tämä Jan van Eyckin teos "Madonna Canon Jaris van der Paelen seurassa". Sen ihastelemiseen kulutimme muutamankin tovin.

DSCN0523

Brugge on kuuluisa pitsikaupunki, ja vielä nykyäänkin keskusta on pitsipuoteja täynnä. Nykyään lähes kaikki pitsi kuitenkin on tehty koneellisesti kaukoidässä. Aitoa, käsityönä tehtyä Bruggen pitsiä saa ostaa enää yhdestä liikkeestä.  't Apostelientje sijaitsee pitsimuseo Kantcentrumin vieressä hieman sivussa pahimmalta turistirysäalueelta. Paitsi että sieltä sai ostaa pitsiä, se oli hienompi nähtävyys kuin varsinainen Kantcentrum.

DSCN0543

Ankaran pähkäilyn jälkeen päätimme, että nämä kolme liinasta sopisivat hyvin olohuoneeseemme. Olin mielettömän iloinen siitä että sisustusmakumme on mummotyyliä johon hieno pitsi sopii täydellisesti...

DSCN1302

Päiviimme sisältyi paljon kävelyä, mutta laihtumaan emme päässeet. Belgia on nimittäin myös mainio ruokamaa. Ravintolaruoka oli erinomaista ja suklaa maailmankuulua. Lisäksi ihastuimme äkkiä paikallisiin vohveleihin. Kolmannen matkakohteemme, Aalstin, markkinoilla nähtiin näin onnellinen mies. Olkoonkin, että toinen vohveli oli minun.

DSCN0605

Aalst. Mikä ihmeen Aalst? No se Aalst jonka viereinen pikkupaikka Wieze isännöi Metal Female Voices-festivaaleja, jotka saivat meidät alunperin liikekannalle. Tämän kunniaksi tuunailin itselleni uuden rokkipuseronkin. Tässä kuvassa se näyttää kyllä lähinnä mustalta, mutta ehkä tarkimmat teistä huomaavat pientä kimallusta? Välillä aina kuulee ihmisten ihmettelevän, mistä se musta hevikansa ilmestyy festareille. Kuten huomaatte, jos käytettävissä on tunti aikaa, kasa mustia vaatteita ja painavahko meikkipussi, saa hevitytön esiin vaikka kunniallisesta virkkalalaisesta rouvasihmisestä.

DSCN0921

 Keksimme jo kesällä, että näillä festareilla esiintyisi koko liuta orkestereita joista pidämme kovasti mutta joita emme olleet nähneet koskaan esiintymässä: Amberian Dawn, Xandria, Delain,  Arkona. Ja päälle vielä Puolison vanha suosikki Epica. Keikat olivatkin hyviä, ja useimmat bändit kuulostivat livenä vielä paremmilta kuin levyllä. Kovaa ja korkealta laulavien diivojen osasto oli hyvin edustettuna, kuvassa loistavan keikan tehneen Amberian Dawnin Heidi Parviainen.

DSCN0631 

Arkonan ihastuttava Masha Scream edustikin sitten omaa itseään, ja hyvin edusti. Arkonan keikka oli korkeatasoisen festarin paras esitys. Keikan alkaessa lavan edessä oli varsin vähän väkeä, sen loppuessa jokainen kynnelle kykenevä biletti täpösellä. Ja kyllä, kyllä kulttuurinähtävyys Masha oikeasti pomppii ympäriinsä kuin sähköjänis spottivaloista ja lämpimästä varustuksestaan huolimatta.

DSCN0705  

Sunnuntaina kiinnostavat keikat olivat vasta iltasella, joten suuntasimme päivällä maaseutumatkalle. Perinteisellä "nenä kohti pilkkulehmiä"-menetelmällä löysimme itsemme Flanderin ainoasta kodittomien hevosten hoitolasta. Siellä kaviolliset eläinsuojelutapaukset voivat odottaa uutta kotia, tai hankalimmissa tapauksissa asua loppuikänsä.

DSCN0905

Ystävällinen tallipoika esitteli meille asukkaita. Hoitolassa oli useita aitauksia, mutta tässä aitauksessa on edustava läpileikkaus asukkaista: on aasia, hevosta ja ponia. Hevoset ovat flaaminmaalla halpoja ja niitä on paljon, joten kaikilla niistä ei ole kovin hyvä elämä. Hoitolan hevoset näyttivät kuitenkin viihtyvän hyvin huolimatta rankasta menneisyydestään.

DSCN0869

Lento kotiin lähti maanantaina vasta iltakuudelta, joten meille jäi vielä aikaa tutustua Aalstiin. Kaupungin puiston metsäisestä osasta löysimme paikallisen vastineen viljaympyrälle. Sitähän ei pieni pakana voinut vastustaa!

DSCN1279 
Muuten tämä puiston pikku ravintolassa napattu kuva kertookin kaiken olennaisen maanantain tunnelmista. Univelkaa riittää, jalat ovat aladoobia ja rypistymättömät vaatteekin näyttävät jo jotenkin nuhjuilta. Meikit on huuhdottu pois aikaa sitten. Silti mieliala on ihmeen onnellinen. Tämä oli hyvä retki!

DSCN1283posted under |

7 kommenttia:

Marmustoi kirjoitti...

No kylläpäs teillä näyttää olleen mielenkiintoinen ja rentouttava matka. Ihania kuvia, ja mukavaa nähdä kuvia myös sinusta itsestäsi. Ihan oikeasta hevitytöstä kyllä menet, täysillä.

Välillä tekee hyvää irrottautua kotimaan otteesta, ja varmaankin ihan erityisesti nyt kun vaalikampanja syö voimia. Vielä tsemppauksia täältä!!

Inana kirjoitti...

Vaikuttaa ihanalta! Hienoja kuvia.

Saara kirjoitti...

Oli tosi hauskaa ja mielenkiintoista, mutta lepoloma tuo ei kyllä ollut. Mutta loikoilla voi kotonakin!

Vaalien kannalta ajoitus oli kyllä huono...vaikka annos "jotakin ihan muuta" piristi muuten rankkaa syksyä.

Inana: Kiitos! Vielä kun saisi Photobucketin tekemään sen verran yhteistyötä että kuvat näkyisivät oikean kokoisina...

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Gent on aivan ihana pikkuinen kaupunki! Olen käynyt siellä jo kahdesti, ja vielä voisin mennä. Bruggeen en ole vielä ehtinyt, vaikka se on kuulemma Gentiä kauniimpi. Kivoja matkakuvia!

Saara kirjoitti...

Bruggessa kannattaa ehdottomasti käydä, jos sillä maailmankulmalla sattuu liikkumaan. Todella kaunis paikka, jossa nähtävää riittää. Olisin voinut viettää siellä pidempäänkin, jos aikataulu olisi antanut myöten.

aino kirjoitti...

Siis noi vohvelit. Ne on niin täydellisiä. Mä en ikinä unohda sitä makuelämystä! :-D Kivoja kuvia!

Saara kirjoitti...

Kiitos, aino. Vohvelit on pop! Voi kyllä kestää vähän aikaa ennen kuin kaivan meidän raudan esiin... :D

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments