Tulossa huomenna: meikitön päivä

Huomenna vietetään pohjoismaisen ympäristömerkin eli joutsenmerkin aloittamaa meikitöntä päivää. Päivän tarkoituksena on ottaa kantaa ulkonäköpaineisiin, herättää ihmiset pohtimaan arjen kemikaaleja ja henkilökohtaista kemikaalikuormaansa sekä ekologista elämäntapaa. Koska kampanjan ilmoittautuminen pidettiin Facebookissa, en päässyt virallisesti osallistumaan siihen. Hengessä ja käytännössä olen tietysti mukana, ovathan useimmat päiväni meikittömiä. Huomenna tieni vie Helsinkiin, joten ainakin tulen näyttäytymään ihmisten ilmoilla vaaleassa luonnontilassani. Olen niitä naisia joiden mielestä meikkaaminen on joskus mukavaa ja piristävää, mutta täysin riskitöntä, harmitonta ja ympäristövaikutuksetonta se ei ole. Eikö ylipäätään ole vähän ironista, että näyttääksemme viehättävämmiltä ja haluttavammilta käytämme tököttejä jotka ovat terveydelle ja jopa lisääntymiskyvyllemme haitallisia? Siksi vietän suurimman osan ajastani meikittömänä.

Vaikka ihmiset joille meikittömyys on poikkeuksellista ovat enimmäkseen naisia, haluaisin muistuttaa mieslukijoitani siitä että teidänkin panoksenne on tärkeä. Vaikka me naiset tietysti meikkaamme vain itseämme varten, kuulemme ja kuuntelemme kyllä teidänkin ajatuksianne naiskauneudesta. Tukekaa siis läheistenne (ja miksei muidenkin naisten) itsetuntoa kertomalla, että arvostatte luonnonkauniita naisia. En tietenkään kehota ketään valehtelemaan esteettisistä mieltymyksistään, vaan ainoastaan ymmärtämään, että on olemassa silmäniloa tärkeämpiäkin asioita, kuten ympäristö, naisen (ja tulevien sukupolvien) terveys sekä hyvä itsetunto. Jos arvostatte sisäisesti kauniita naisia, on tärkeää että muistatte sanoa sen joskus ääneenkin. 

Kaunista huomista teille kaikille!

4 kommenttia:

Inana kirjoitti...

Sinulle on tunnustus blogissani!

Saara kirjoitti...

Kiitos! Tulen noukkimaan!

Marmustoi kirjoitti...

Hienoa, että muistutit tästä. Olen mukana. Asia on tärkeä ympäristön kannalta, mutta tietysti myös naisten itsensä kannalta. Laitan yleensä meikkiä kaupungille lähtiessäni, kotosalla ja omassa kaupunginosassani olen ilman. Uskallan jo mennä lähikauppaan, ärrälle, kirjastoon ja kirpputorille ilman tälläytymistä, mutta kaupungille lähtä luonnonkauniina vaatii vielä rohkeutta.

Saara kirjoitti...

Kiva että lähdit mukaan. Toivottavasti päiväsi oli mukava! :)

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments