Kesäsadon aikaan

Ei ole montaa päivää siitä kuin luin lehdestä miten tämä vuosi on ollut huono satovuosi ympäri maailmaa. Yhdysvalloissa on kärsitty kuivuudesta, Euroopassa sateista, eikä Venäjällä ja Aasiassakaan ole hyvin mennyt. Meillä säät ovat olleet sateisia ja viljelijät huonovointisia, mutta silti sato on aivan mainio. Tomaatteja on alkanut kypsyä tasaisen runsaaseen tahtiin.


Photobucket


Viljelijän on helppo hymyillä, kun satokausi koittaa sittenkin.Meillä lehtikaali taitaa olla perusruokaa ensi
kesään asti.
 Photobucket


Yrttipenkissä kukkivat laventeli ja oregano. Minttu ja suklaaminttu rehottavat muuten vain. Vain stevia ei menesty.Pelkään, että siitä on tullut pihajäniksen uusi herkku.


Photobucket


Jalapenojen mielestä kesä ei ole muistuttanut yhtään Meksikon kesiä, ja niiden sato on jäämässä pieneksi. Tarkan harkinnan jälkeen päädyimme käyttämään ensimmäiset (ja näillä näkymin ainoat) jalapenomme tähän pizzaan. Seurakseen jalapenot saivat kebablihaa, tomaattia ja punasipulia. Nams!


Photobucket


Vadelmat puolestaan kypsyivät juuri sopivasti naapureiden vierailua varten. Koristelin vadelma-valkosuklaakuppikakut tällä kertaa käärepapereilla. Sieviä tuli! 


Photobucket


Käsityöpuolella on ollut hiljaista kun olen askarrellut parin isotöisemmän projektin parissa. Niihin saattaa kuulua myös Civilization 5: Gods and Kings, joka on ollut täydellistä sairaspäivien ajankulua.. Yllättäen inspiroiduin kuitenkin väsäämään ison purkillisen kangasjojoja. En vielä tiedä, mihin kaikkeen niitä käyttäisin, mutta kaipa syksyn tullen jotain keksin.


Photobucket


Kangasvaraston kanssa huoneen jakava Lumipupu oli selvästi huomannut tuskailuni vyöryvien kankaiden kanssa. Avuliaana pikku kullanmuruna se kävi varastamassa kangaskasasta lelukseen tyynyliinan. Jos antaisin Lumpparin auttaa enemmän, kangasongelmani voisivat kieltämättä ratketa aika helposti....

Photobucket

On jo elokuu, mutta elokuu on vielä kesäkuukausi. Vielä on aikaa viljellä vaikka kauneutta ja istuttaa ruusupensaita. Kuvassa uusi tulokas, Matti Hesperia.

Photobucket0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments