Aikatherinen 11 kysymystä

Sain Aikatherinelta tällaisen haasteen jossa on 11 kysymystä. Kuten tapanani on, en erityisesti levittele haastetta eteenpäin- napatkoon sen mukaansa ken haluaa. Ja sitten vain vastailemaan 11 mielenkiintoiseen kysymymykseen! Kiitos niistä!


 1.     Mikä on vaikuttavin muistosi?
Kaikenlaista ihmeellistä olen saanut kokea. Vain yhtä muistoa en osaa nimetä, mutta paristakin vaikuttavasta kokemuksesta olen blogannut. Molemmat ovat viime kesältä. Hm.

  2.      Mistä liikunnasta pidät eniten?

Raskaista puutarhatöistä ja muusta hyötyliikunnasta. Lenkkeilenkin kyllä, ja tarvittaessa kotikuntosali saa kyytiä. Mutta ei- hyötyliikuntaan suhtaudun vähän niin kuin tylsiin kotitöihin. Liikuntaharrastukseni säännöllistyi siinä vaiheessa kun ymmärsin, ettei liikunnasta tarvitse olla innoissaan vaan riittää kun liikkuu vaan.


   3.     Mikä päätös on ollut suurin elämäsi aikana ?
Millä mittapuulla? Jos vastata saa suosikkinäkökulmastaan, niin sanon etten tiedä, koska elämän, päätösten tekojen lopullisen merkityksen tietää vain historia jos sekään.

   4 .    Kuinka monta kirjaa luet keskimäärin vuodessa?

Viime vuosina on mennyt vähän päälle 50. Tiedän, aika vähän, mutta kun en ehdi enempää. Päälle tulevat tieteelliset artikkelit sun muut.

    5 .   Osallistutko aktiivisesti vapaa-ajan kerho tai yhdistys           toimintoihin?
Kuulun moneenkin yhdistykseen passiivisesti. Aktiivisesti toimin Lohjan Vasemmistossa, ja aivan hiljattain olen aktivoitunut paikallisessa asukasyhdistyksessä. Kerhoksi kai lasketaan kankaankudonta? 


    6.    Pidätkö puutarhan hoidosta vai mieluiten vain sen katselusta?
Hoitaminen on kivaa, mutta välillä pitää pysähtyä myös nauttimaan näkymistä. Meidän puutarha ei kyllä näytä ikinä erityisen hoidetulta, se auttaa olemaan stressaamatta liikaa.

    7.   Rakastatko purjehdusta tai veneilyä? / Vai vuorikiipeilyä ja samoilua?

En harrasta kumpaakaan, mutta jos näistä pitäisi valita niin purjehdusta. Löysin nimittäin viime kesänä itseni Saaristomereltä ja ymmärsin siinä silmänräpäyksessä, ettei elämästäni tule mitään jos en saa saaristoretkeilyä jotenkin mahdutettua siihen. Omenatarhan omistajalle rakkaus saaristoon on ehkä hiukan hankalasti sovitettavissa elämään, mutta se nyt vaan on pakko. Tämän kesän retki on onneksi jo suunnitteilla.

    8.   Valmistatko itse ruokasi vai ostatko valmisruokia?

Valmistan itse. Ja leivon. Ja osan kasvatan. 

    9.  Haluatko vaikuttaa sanoin ja teoin luonnonsuojeluun?

Tottakai!

    10. Uskotko, että kirjoittamalla voit vaikuttaa parantavasti epäkohtiin?
En nyt suoranaisesti usko. Mutta toivon. Toivon kovasti. 


    11.  Rohkenetko puolustaa kiusattuja ja kirjoittaa ihmisten perusoikeuksista, eläinsuojelusta, rauhantyöstä, terveydenhoidon parantamisesta (varsinkin mielenterveyden hoidosta ) ? Lasten terveydestä ja hyvinvoinnista sekä suojella ja puolustaa myös vanhusten oikeutta turvalliseen elämään? Mitä muita tärkeitä asioita haluat tukea omilla teoillasi ja kirjoituksilla?
Blogiarkistoja vilkaistuani voin sanoa että rohkenen kyllä, en tosin ole varma olenko kaikista noista aiheista tullut kirjoittaneeksi. Tasa-arvokysymykset kaikissa muodoissaan ovat rakas aihe. Lisäksi minulle on tärkeää puolustaa tieteellistä maailmankuvaa ja järkiperäistä etiikkaa. Myös ympäristönsuojelu (eläinsuojelua laajempana käsitteenä) ja kohtuullinen ja lempeä elämäntapa ovat tärkeitä aiheita joita yritän edistää. Yhteiskunnalliset harrastukseni ovat opettaneet minulle, että myös oikeudenmukaisesta ja lakien mukaan toimivasta yhteiskunnasta ja hyvästä hallinnosta olisi syytä kirjoitella. Lopuksi, koitan muistutella sekä itseäni että Lukijoita siitä että maailma on aika ihmeellinen paikka johon kannattaa yrittää tutustua eikä vain porhaltaa elämän läpi.

posted under , |

2 kommenttia:

Aikatherine kirjoitti...

Kiitos Saara, nämä vastaukset olivat ajatuksia herättäviä. 1. luin linkistä ja kommentoin sinne. Kaikki loput vastaukset ovat tässä, hyötyliikunnan huomioiminen on hyvä, ja huomaan että elät kuten kirjoitat. Rakastat merta, minustakin siellä voi mieli ikäänkuin avautua, kokea jotain hyvin vapauttavaa. Ekologinen elämäntapa on meidän kaikkien opittava, jos aiomme elää tässä maailmassa. 10 ja 11 olivat niitä vastauksia, joita nyt jään miettimään. Sanasi ovat niin syvältä, laajasti ymmärretty, että minulla kestää vähän aikaa tajuta kaikki.
Mielenkiintoista oli, että et varsinaisesti usko kirjoittamisen vaikutukseen mutta toivot niin.
Ajattelen vain, että jos osaisin kirjoittaa kyllin selkeästi ja herättävästi, ainakin osa ihmisistä pysähtyisi. Lopulta taivun samaan ajatteluun, maailmassa kirjoitetaan niin paljon ja herätetään ajattelua, kun vain lukee ja pysähtyy. Ongelma lienee älytön kiire, kiire ei mihinkään. Ei ehditä pysähtyä, pahinta on kun ei edes välitetä pysähtyä. Tarvitsemme siis enemmän tekoja, jotka johtavat parempaan elämään. Siinäpä miettimistä, näin ikäihmisenä voin lähinnä vain kirjoittaa ja puhua. Tajusin juuri nyt, että suurin tehtäväni on puhua nuorille, lapsenlapsilleni joita on 9. Olen kirjoittanut heille satuja ja tarinoita sekä runoja, nyt kun alkavat olla kouluiässä voin lahjoittaa vähän mietittävää. Kiitos vielä kerran, olen tosi iloinen tästä postasuksesta ja on ihan hyvä jakaa tämä kaikille, jotka haluaa, olisi niin hyvä lukea monia ajatuksia.

Saara kirjoitti...

Juu, yritän elää kuten kirjoitan. Muu olisi noloa. Nyt etiikka vain on rennonpuoleista. X)

Niin, minä en taida osata kirjoittaa erityisen pysäyttävästi. Kuitenkin haluan yrittää, ettei se olisi ainakaan siitä kiinni. Toiset voivat olla parempia, mutta helppoa ei taida olla kellään. Kuten sanoit, tarvitaan myös onnea ja hyvää ajoitusta jotta kiireisen saisi pysähtymään ja harkitsemaan. Todelliset mielenmuutokset ovat sitäkin vaikeampia.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments