Muukalaisen merkki


Natsi-Saksassa juutalaisten piti käyttää keltaista daavidintähteä. Sen perusteella kunnon kansalaiset saattoivat tunnistaa heidät kadulla. Kun emme elä karikatyyrimaailmassa, eikä syntyperä näy kaikista ihmisistä niin selkeästi kuin rasistien mielestä ehkä pitäisi.


Kansanedustaja James Hirvisaaren uusi eduskunta-avustaja Helena Eronen ehdotti Turun Sanomien uutisen mukaan blogissaan (teksti sittemmin poistettu), että Suomessakin ulkomaalaiset voisi pistää käyttämään hihamerkkejä. Se vapauttaisi poliisin resursseja ja helpottaisi epäilyttävien ulkomaalaisten tarkkailemista. Hihamerkistä näkisi kantajan kansallisuuden ja uskontokunnan- esimerkiksi venäläiset voisivat käyttää Erosen mukaan vasaraa ja sirppiä ja kambodzalaiset maamiinan kuvaa. Myös seksuaalivähemmistöjen edustajat voisi panna käyttämään sateenkaarimerkkiä. Tai vaihtoehtoisesti merkki voitaisiin myöntää vain kunnon kantasuomalaisille. Me voisimme kantaa ylpeinä hihoissamme afrikkalaisen savannieläimen, Suomen Leijonan, kuvaa. Roaarr!

Tällainen elovenanvaalea rouvasihminen Virkkalasta ei taida ansaita yhtään hihamerkkiä. Jos Helena Erosen ehdotus ulkomaalaisille ja seksuaalivähemmistöille pakollisista hihamerkeistä tulisi voimaan, lupaan siis yrittää haalia hihaani ne kaikki. Sillä jokainen meistä on muukalainen, erilainen ja outo maailman ihmisten enemmistön silmissä. Silti joudumme elämään vierekkäin ja sovussa tällä yhdellä planeetalla, kuin riviin järjestetyt hihamerkit.

posted under , , |

2 kommenttia:

Aikatherine kirjoitti...

minä myös, hankin ne kaikki . Jos niitä ruvetaan jakamaan, minussa on tuhat miljoonaa hyljeksittävää ominaisuutta. Ihan samanlainen ihminen olen kuin muutkin tavalliset tallaajat. Suomalaisuus on kohta häpeäksi, jos ei tuo älyttömyys lopu

Saara kirjoitti...

Joo. Lohdullista, etten ole ainoa jolla ei ole yhtään huumorintajua tämäntyyppisen "sarkasmin" tai "parodian" suhteen.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments