Päivän ympäristöinnovaatio: kanoja kansalaisille


Pakko postata tämäkin uutinen

Ranskalainen kylä jakaa kaikille halukkaille asukkailleen kaksi kanaa biojätteen vähentämiseksi. Yhden kanan on laskettu kuluttavan jopa 150 kiloa biojätettä vuoden aikana. Sen lisäksi kanat tuottavat tietysti munia, joiden hinta on nousussa (kuten ruuan hinta ylipäätään). Viranomaisten mukaan myös jätekuljetusten hinta on nousussa, joten he laskevat lahjoituksen olevan myös kuntataloudellisesti kannattava.

Tällaista innovatiivisuutta tarvittaisiin myös täällä Suomessa. Odotellessa sitä että Lohjan kaupunki ryhtyy jakamaan rakentamattomien tonttien korotettujen kiinteistöverojen lisäksi kanasia, taidan taas lisätä vanhan kanalan kunnostuksen tehtävälistan häntäpäähän. Jonakin vuonna ehdimme senkin tehdä.

2 kommenttia:

Marke kirjoitti...

100 % samaa mieltä:) Paluu mahdollisimman omavaraiseksi ja luonnolliseen elintilaan on itselleni tulevaisuudessa päätavoite. Niin kauan kun se meillä Suomessa vielä on mahdollista toivoisin mahdollisimman monen harkitsevan muuttoa maalle, aitoon alkuperäiseen elämänrytmiin. Siis tarkoitan todella maalle, en vain rivitalopätkää pitäjän keskustasta vaan punaista tupaa puu-uunein ja perunamaata.

Saara kirjoitti...

Perunamaa ja puu-uunit ovat kyllä loistojuttuja, ja toivon että kaikki sellaisista haaveilevat pääsisivät toteuttamaa unelmiaan. Vaikka voi siellä rivitalonpätkässäkin (tai kerrostalossa) elää yksinkertaista, eettisesti kestävää elämää. :)

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments