Pihabongaus 2012

Tämän vuoden pihabongaukseen lähdimme peräti kahden lintulaudan ja yhden talipallotelineen voimin. Sääkin oli juuri sopiva: ei myrskyä eikä myräkkää, lämpötila -8 astetta. Syistä jotka vain linnut itse tietävät, tämä ei ollut tällä kertaa menestysresepti. Tosin, tänä talvena lintulauta on ollut koko ajan hiljaisempi kuin viime vuonna, eikä satunnaisia vieraita ole juuri näkynyt. Siinä mielessä otos antaa kohtalaisen hyvän yleiskuvan lintuvieraistamme. Tällainen talvi tänä vuonna.


Tuloksemme:


naakka 1 kpl
harakka 4
pikkuvarpunen 5
talitiainen 3
sinitiainen 1
keltasirkku 7
kesykyyhky 34


yhteensä 55 lintua


Viime vuoteen verrattuna lintumäärä nousi suuremmaksi, mutta ainoastaan paikalle sattuneen ison puluparven ansiosta. Lajeja havaitsimme viime vuonna yhdeksän, tänä vuonna seitsemän. Viime vuoden lajeista emme nyt havainneet yhtään viherpeippoa (joita muuten on näkynyt mutta harvalukuisina), nokkavarpusta (joita ei tänä vuonna ole näkynyt marraskuun jälkeen) emmekä urpiaista. Sen sijaan viime vuoden listalta puuttumaan jäänyt harakka tuli nyt bongatuksi.

posted under |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments