Sunnuntain sanat

Sain Ofelialta viisi sanaa selitettäväksi.
  
Alku Se on aina hankalaa. Jos ei ole, on syytä olla varuillaan. Lopun alku on usein helpompi huomata kuin alun loppu. Joskus alku tuntuu lopulta, toisinaan sen ohittaa huomaamatta.

Tuima  Filosofeilla on keskimäärin kaksi ilmettä. Jos filosofi ei näytä tyyneltä, hän todennäköisesti näyttää tältä.

Kuusi  Tuttu havupuu, joka on kuitenkin Suomessa vain noin viidentuhannen vuoden ikäinen tulokaslaji. Kangasmetsän kehityksen viimeinen vaihe on kuusettuminen. Kuusi tekee korvet ja kosteat, hiljaiset metsät joiden sammalmättäillä kasvavat mustikat ja suppilovahverot. Kuuset paukkuvat talvipakkasilla metsissä ja niiden luona viihtyvät kesäaikaankin viileimmät varjot. Kuusen kerkistä voi tehdä siirappia.
                       
Vasta  Vihta joka tuodaan saunaan sitten kun sitä on jo ehditty odottaa

Sininen  Sininen on se alkuillan hetki jolloin huomaa että päivä on takana, ja mieleen hiipii hetkellinen haikeus. Sininen on tyyni ja mietteliäs, paitsi sähkönsininen. Kloorin emissiospektri on sinivioletti, uimahallin kloorivesi taas on haaleaa karibiansinistä. Liikennemerkin sininen kertoo järjestyksestä, tummempi poliisin sininen lupaa turvaa, tyynenmerensininen ja asuuri taas tuovat mieleen kaukaiset hiekkarannat. Sininen on myös mustikoita ja lemmikinkukkia, pikkulinnun munia ja posliinia, mustetta ja keskiyötä. Raskas työ on usein farkunsinistä, ylhäisö voi käyttää loisteliasta kuninkaansinistä ja koristautua sinisin safiirein ja akvamariinein. Maata sanotaan siniseksi planeetaksi. Neptunuskin on sininen planeetta, mutta silti aivan toisenlainen. Sininen onkin aivan tavallinen väri siinä mielessä että siihen mahtuu melkein kaikki.

Jos joku teistä haluaa omat viisisanaa, saa pyytää!

posted under |

4 kommenttia:

Marja Leena kirjoitti...

Hei Saara, viisi sanaa kiitos mulle kans! Hyvät selitykset olit omillesi löytänyt!

Saara kirjoitti...

Heipähei!
Tässä sinulle viisi sanaa:
Kaava
Aavistus
Tuttu
Sointuva
Tuuli

Ofelia kirjoitti...

Hih, tuima filosofi! :D Olipas siniselle monta ajatusta ja ihanasti ilmaistu!

Saara kirjoitti...

Värit ovat täynnä ajatuksia.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments