Rauha alkaa kotoa, osa 2

Eilinen postaus venähti pitkäksi, joten jaoin mietteeni suosiolla kahtia.

1.Ole aina puolisosi puolella. Jos joudut seuraan jossa joku alkaa arvostella ”miehiä” tai ”naisia” tai perhe-elämän raskautta, sano reippaalla äänellä, että sinun puolisosi ainakin on huipputyyppi. Keskustelukumppanisi ehkä huomaa hetkeksi ajatustensa negatiivisuuden, ja jos puoliso on kuulolla, hän kehrää.

2.Suojele puolisoasi. Jokainen meistä ei tarvitse samanlaista suojelua, mutta me kaikki tarvitsemme erityistä tukea ja turvaa joissakin asioissa. Ota selvää, mitkä ovat niitä asioita puolisolle.

3.Erillään oleminen ei ole ratkaisu yhdessäolon ongelmiin. Keskusteleminen on. Jos on ongelmia, älä lähde yksiksesi miettimään asioita. Et voi miettiä yksin asioita kahden edestä.

4.Ole kärsivällinen, äläkä vaadi ongelmien ratkeamista heti kun asiasta on kerran puhuttu tai toisella 
yrittämällä. Se mitä on kohtuullista vaatia on, että toinenkin tekee parhaansa ongelmavyyhden ratkaisemiseksi. Aina se ”paras” vaan ei ole kovin paljon. Ei ole olemassa mitään sääntöä siitä minkä ajan kuluessa ongelmat pitäisi saada ratkaistuksi ennen kuin tilanne on julistettava toivottomaksi. On siis ihan sallittua vääntää vaikka viisitoista vuotta, jos ette kerta kaikkiaan parempaan pysty. Maailma on joka tapauksessa sillä tavalla pielessä että ihmissuhteita on paljon helpompi sotkea kuin korjata. Hyvä ratkaisu perheongelmaan ei ole nopein ratkaisu, vaan se joka toimii.

5. Ellet tahdo olla maksullinen mies tai nainen, älä käytä seksiä palkkiona äläkä rankaise pihtaamalla. Kieltäytyä saa jos ei tee mieli, mutta älä kieltäydy mielenosoituksellisesti. Seksi ei voi olla yhtaikaa vaihdannan väline ja rakkauden ilmaus.

6.Aviollinen velvollisuus tarkoittaa sitä, että olet vastuussa puolisosi seksuaalisesta hyvinvoinnista. Ymmärrä, ettei sinun krooninen haluttomuutesi poista tätä vastuuta eikä velvoita toista kärsimään. Koska et tietenkään halua puolisosi voivan huonosti etkä tehdä sitoutumisesta hänelle raskasta, anna hänelle huvilupa niiltä osin joilta et tahdo häntä itse miellyttää. Seksuaalista ekslusiivisuutta ei sitä paitsi muutenkaan ylläpidetä parhaiten kielloilla ja uhkauksilla. Kokeile sensijaan ryhtymistä hänen unelmiensa rakastajaksi.

7.Uskoudu puolisollesi jos sinulla on huolia, äläkä epäröi pyytää häneltä apua. Normaali-ihmisen ei tarvitse erityisesti vaivautua teeskentelemään avuttomuutta, väsymystä tai satunnaista hölmöyttä. Apua pyytäessäsi ilmaiset luottamusta hänen kykyihinsa ja osoitat konkreettisesti, miten tarpeellinen hän on. Täydellinen itsenäisyys ja kaikkivoipuus ovat sinkkujen juttuja.

8. Idea oli siis pyytää apua, ei vaatia sitä. Kiinnitä huomiota siihen, miten ilmaiset tarpeitasi ja toiveitasi ja pyri kohteliaisuuteen. On myös hyvä keskustella yleisellä tasolla pitämisistä ja toiveista ja unelmoida yhdessä- siten opitte ilahduttamaan toisianne.

9.Jakakaa tehtävät kykyjen ja mieltymysten mukaan. Jos vastaan tulee tehtävä josta kumpikaan ei pidä tai jota kumpikaan ei osaa, tarttukaa siihen yhdessä. Tehtävä ei ehkä tule sen paremmin hoidetuksi, mutta ainakaan et ole pistänyt puolisoasi yksin ikävään paikkaan.

10.Huomioi kaikki hyvät teot ja pienet arjen onnistumiset, vaikka hän ”vain” tekisi osansa.

11.Ilmaiskaa tunteita. Yhdessä nauraminen on perheen liima. Ja jos ilmaiset pahan olosi heti kun vähän harmittaa, se ei pääse kasvamaan mahdottoman suureksi. Rauhaa ei uhkaa se että tunteita ilmaistaan vaan vain se että niitä ilmaistaan loukkaavilla, sopimattomilla tavoilla. 

Ja tässäpä olikin suunnilleen kaikki, mitä näistä asioista olen tähän ikään oppinut.

posted under , , , |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments