Pieni pingviini suurella merellä

Uuden Seelannin eteläpuolella, noin 52. leveyspiirin tienoilla vipeltää meressä pingviini. Tuossa kohdassa noin. Kyseessä on Happy Feet- niminen keisaripingviini joka löydettiin kesäkuussa harhautuneena ja henkitoreissaan. Pingviiniparan vatsasta poistettiin leikkauksessa kilokaupalla hiekkaa jota se oli luullut lumeksi. Sen jälkeen sitä kuntoutettiin kalapirtelödieetillä, ja nyt se on vihdoin niin hyvässä kunnossa että on päässyt vapauteen- lähettimellä varustettuna. Nyt sen seikkailuja voi seurata NZemperor.com- sivuston kautta.

Eläinkokeiden parissa puuhatessa eläimiin kiinnitettävät lähettimet ovat tulleet minulle tutuiksi- vastaavia kapistuksia hyödynnetään Suomessakin luonnonvaraisten eläinten tutkimuksessa. Lähetinlaitteet ovat keveitä eivätkä häiritse kantajansa normaalia elämää. Niiden avulla luonnonvaraisista eläimistä saadaan arvokasta tieteellistä tietoa jota hyödynnetään suojelutyössä. Vaikka eläinkirjoja löytyy Virkkalankin kirjastosta hyllymetreittäin, tiedämme monista yksittäisistä lajeista vähän. Usein suunnilleen sen verran mitä tarvitaan lyhyen lajikuvauksen kirjoittamiseen. Happy Feet maksaakin saamastaan hoivasta tiedepingviinin työtä tekemällä.  

Toinenkin ilahduttava piirre pingviiniseikkailussa on: se on jälleen pieni muistutus siitä, että me ihmiset emme ole pelkästään tuhoava laji, vaan jos niin valitsemme, meillä on myös mahdollisuus parantaa muiden planeettamme asukkaiden elämää. Happy Feetin tarina ilman apuun rientäneitä ihmisiä olisi päättynyt surullisesti. Ihmisten ansiosta, maailmassa voi olla vähän enemmän onnellisia loppuja.

posted under |

2 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Pingun tarina on kiva, ja poimit siitä kauniisti ne jutut joista esim. mua pessimistä pitää välillä muistuttaa :-)

Saara kirjoitti...

Kiitos, mukava kuulla että pingviinistä on sinulle iloa. :)

Aika vauhdikas kaveri se on, edennyt selkeästi sitten eilisen. :D

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments