Syksyn etiäisiä

Hyvä on. Hyvä on. Myönnän havainneeni ympärilläni muitakin syksyn merkkejä kuin raikkaan, omenoilta tuoksuvan ilman ja ensimmäisen kypsän valkean kuulaan. Nokkosperhoset ovat palanneet uuden kirkkaanvärisen sukupolven voimin. Kasvimaalla kaikki kypsyy ja tuleentuu vauhdilla, puutarhan vihreyden sekaan on alkanut ilmaantua omenanpunaista ja kellastuvia lehtiä. Syysasterit ovat aloittaneet kukintansa, ja olen toipunut jet lagista juuri sen verran että voin kuvitella hiippailevani öisin perseidejä havaitsemaan.Tähdetkin ovat palaamassa kesätauolta. Ne sanovat, että kesä ei ihan vielä ole ohi, mutta se on pakkaamassa tavaroitaan.

Pitäisi orientoitua syksyyn, vaikka pää on vielä pyörällä viimeisimmän kesäretken jäljiltä. Onneksi on ollut kotitöitä joihin uppoutua. Yksinkertaisia puuhia toimitellessa ajatuksetkin alkavat järjestyä kuin itsestään. Olen korjannut satoa ja säilönyt sitä, siivonnut, leiponut, kamppaillut pyykkivuoria matalammiksi ja ommellut. Tähän aikaan vuodesta ei tarvitse pelätä sitä että tehtävät tekemällä loppuisivat.

Olen jo ilmoittautunut kansanopiston kankaankudontakurssille ja yliopiston tiedeviestinnän luennoille. Kokoukset ja luottamustoimet palaavat taas vaatimaan oman osansa ajastani ja helteiden hellittäessä kuntoilun lisääminenkin on taas helpompaa. Vain väitöskirja liitännäisineen soljuu kaiken läpi tyynenä ja hitaana, niin kuin on filosofialle soveliasta. Vain pienimmät etiäiset muistuttavat, että ennen kuin tieteen tuotteeni on valmis, luvassa voi vielä olla monta avaruusseikkailua.

En tiedä, johtuuko se matkustelusta vai mistä, mutta aivan valmis en ole vielä kesästäni luopumaan.
Vaikka maailma vetää jo syksyä kohti, pidän kesälle vielä paikkaa missä voin. Lämpimät neulelangat saavat luvan vielä odottaa kun teen ristipistoja. Vielä ehtii laittaa kerran ruuaksi kalaa, uusia kotiperunoita ja saaristolaisleipää. Aivan vielä ei tarvitse ulos lähtiessään miettiä yhtään lämpimänä pysymistä. Vielä on muutamia, arvokkaita päiviä aikaa nauttia kaikesta siitä mihin on syksyn saavuttua taas vuosi aikaa. 


Päätin lykätä syksyyn orientoitumistani ainakin viikolla.

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments