Avaruusseikkailu 2011

Tämän blogin vakiolukijoille on varmasti selvinnyt jo hyvän aikaa sitten, ettei filosofin elämä ole aina helppoa. Milloin uhkaa eksistentiaaliangsti, milloin riepoo muuten vain. Tämä postaus puolestaan selvittää sitä, miksi haasteista huolimatta en ole hetkeäkään epäillyt sitä etteikö filosofiksi ryhtyminen olisi ollut yksi parhaita ideoitani ikinä. Esimerkiksi, filosofit voivat päästä avaruusseikkailuille yliopiston piikkiin.


Photobucket


Tämän vuoden avaruusseikkailuani isännöi Mars Society. Sen konferenssiin oli kokoontunut Mars-tutkijoita monilta eri aloilta. Päivät täyttyivät luennoista joilla kerrottiin alan uusimmista löydöistä, suunnitelluista tutkimuksista sekä siitä, miten Marsiin päästäisiin matkaamaan. Mukaan mahtui jopa sessiollisen verran elämän etsimisen etiikkaa... Tässä esityksessä selvitellään Marsista jokin aika sitten havaitun metaanin mahdollista alkuperää.


Photobucket


Tässä esitelmässä puolestaan kerrottiin retiisinkasvatuksen haasteista Marsin olosuhteissa.


Photobucket


Tällaisessa ympäristössä ei kai ole kummallista törmätä suuren luokan ihmeisiin. Tässä kuvassa olen saanut hyppysiini näytteen maailman ihmeellisimmästä kivestä, Allan Hillsin meteoriitista. Sen löytäjä uskoo edelleen löydön sisältävän merkkejä muinaisesta elämästä Marsissa...

Photobucket


Tällaisissa tiedekarnevaaleissa aikataulustani muodostui aivan itsestään tiukka, eikä Dallasiin tutustumiseen jäänyt juurikaan aikaa. Ehdin katsastaa vain yhden nähtävyyden: Dallas World Aquariumin. Minähän olin paikalla puhumassa elämän etsimisen etiikasta, joten ajattelin että olisi fiksua valistaa itseään hiukan siitä, miten ihmeellistä elämän monimuotoisuus on omalla planeetallani...


Photobucket


Tapasin monenlaisia ihmeotuksia, kuten sahakaloja (Pristidae sp.)


Photobucket


Olen kyllä tiennyt jo monen vuoden ajan, että yksisarvisia (Naso sp.) on oikeasti olemassamutta en ollut aikaisemmin nähnyt sellaista elävänä. Minusta oli oikein sopivaa tavata sellainen työmatkalla...


Photobucket


Tilaisuus tavata lehvähevosia oli oikeastaan pääsyy koko akvaarioretkelle. Nämä Etelä-Australian merihevoselle sukua olevat ihmeotukset ovat kaloja jotka olen halunnut tavata siitä asti kun opin että niitä oli olemassa. Tässä kuvassa on korulehvähevonen (Phyllopteryx taeniolatus)


Photobucket


Tässä taas on raitalehvähevonen (Phycodorus eques). Tarvitseeko edes sanoa, että valokuvat eivät tee oikeutta kohteelle?


Photobucket


Tuliaisten metsästämiseen minulla ei ollut aikaa juuri ollenkaan. Konferenssin iltajuhliin kuitenkin kuului arpajaiset, joissa onnetar suosi oikein kunnolla. Mars Patrol-käsituikutin täydentää avaruusfilosofin kenttävarustuksen loistavasti. 


Photobucketposted under , , |

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taisi olla antoisa reissu. Raportin kohokohtia olivat tämän lukijan mielestä tuo retiisinkasvatuskoe ja tuikutin, josta mainitseminenkin johti ankaraan terminologiseen kiistaan perheessä. Onneksi tämä porukka ei osallistunut kongressiin, siitä olisi tullut kaaos.

Saara kirjoitti...

Oli kaikin puolin kiva retki, vaikka toki oli kiva myös palata kotiin.

Parantaako perhesopuanne, jos kerron että tuikuttimia esiintyy suomalaisessa Star Wreck- scifikomediassa?

Anonyymi kirjoitti...

No siitä se rähinä juuri nousikin, kun täkäläiset puristit ovat tiukkana siitä ettei tuikuttimia muualla tavatakaan. Ja komedia? Star Wreck on ehdottomasti vakavasti otettava tulevaisuusfantasia (paitsi että siinähän naisille on annettu tehtäväksi lähinnä kojetauluun nojailua, ärsyttävää!)

Saara kirjoitti...

Vakavasti puhuen, se että tuikuttimia ole juurikaan nähty Star Wreck-universumin ulkopuolella, ei todista sitä etteikö niitä voisi muuallakin olla. Kyseessähän on pohjimmiltaan empiirinen väite, jonka kumoamiseen riittää vastakkainen empiirinen havainto.

Kun tuikuttimeni liipasinta painaa, sen sisällä kipinöi. Eli tuikkii.:D Kyseessä on siis ilmiselvä tuikutin, ja se jos niitä ei ole pahemmin nähty tässä universumissa, tekee aarteestani vain ainutlaatuisemman. Mars-kytkös taas selittyy sillä, että Star Wreckissä yritettiin Marsin kolonisaatiota, joskin vähän heikolla menestyksellä. Minun tuikuttimeni kopio on tietysti kopio sen Marsissa tukehtuneen kaverin tuikuttimesta.

Viime vaalien jälkeen en kyllä ehkä minäkään ihmettelisi, jos seuraavaksi valtakunnan ruoriin ampaisisi keisari Pirk...

Naishahmoista puheenollen, sanoisin että scifissä on nähty harvoja Haydayn veroisia naiskapteeneja.

(Ja tässä kohtaa onkin hyvä miettiä, kannattaako tässä yrittää vakavasti puhumista ennen kuin jet lag on muisto vain. Ei välttämättä. Toisaalta, minä taisin varoittaa tästä etukäteen...)

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments