Onnen ja sään vaihteluita

On taas ruusujen aika! Ihanainen Louise Odier kärsi ankarasta talvesta, mutta helteet ovat hellineet sitä niin että se jaksoi avata muutaman tuoksuvan kukan.


Photobucket


Myös jalapenomme ovat olleet alkukesän säihin ja uuteen omaan penkkiinsä tyytyväisiä. Ensimmäinen jalapeno pääsee lautaselle heti kun pääsemme yksimielisyyteen siitä, millaista herkkuruokaa siitä tekisimme.


Photobucket


Neuvottelujen jatkuessa leikin tehosekoittimella ja teen jäistä ja hedelmistä virkistäviä ja terveellisiä kesäjuomia. Tässä juomassa on melonia, mansikoita, jäitä, persikkaa -ja pari lehtikaalin lehteä. Superfoodia!


Photobucket


Lehtikaali on peräisin tästä viidakon osasta, joka kulkee kasvimaan nimellä. Kuten kuvasta näkyy, porkkanat, sipulit, salaatit, punajuuret, valkosipulit ja perunat kasvavat täyttä vauhtia. Uudet varhaisperunat ovat olleet kaupoissa jo monta viikkoa, mutta koska me emme istuttaneet perunoita erityisen varhain, herkuttelemme ensimmäisillä pikkuisilla uusilla perunoilla vasta nyt. Perunoiden kanssa samaan tahtiin on kypsynyt uusi tilli...


Photobucket


Kun ympäristö on näin ihana, fiksut ihmiset pysyttelisivät tiiviisti kotona. Me kuitenkin halusimme retkeillä, ja niin päädyimme viime sunnuntaina kaikin puolin epäonniselle retkelle Turun Keskiaikamarkkinoille. Tämä kuva kertoo tunnelmasta paljon. Ruuhka, mikä ruuhka?


Photobucket


No, markkinoilla kun oltiin, niin markkinoilla tehtiin ostoksia. Löysimme hartauskirjallisuutta (joka tosin on osoittautumassa kuivaksi sekä tylsäksi), ja Puolisolle seinähullun paperit (3 mynttiä). Vaan lanka on aina lankaa. Tämä helmenvalkoinen villalanka on jo päässyt vyyhdiltä kerälle. Kun joskus taas kyllästyn nyhräämään Ikuisuusristipistoa, se pääsee tekemään tuttavuutta kinnasneulani kanssa.


Photobucket


Quand le chat n'est past là, les souris dansent, sanoo ranskalainen sananlasku. Kun Pientilalla kääntää selän hetkeksi, käyttäytyvät kissatkin huonosti. Toivottavasti riiviö pyydystää edes muutaman hiiren.

Photobucket

posted under |

3 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

Everything looks so nice! Your garden is doing very well. :)

Saara kirjoitti...

The garden is growing like crazy. :) I could use some rain, but otherwise everything looks very good.

loves2spin kirjoitti...

I'm so glad. It is a lot of work and very worth it when we can eat all of the organic lovely things that are produced!

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments