Vastaa ja vaikuta lähikauppasi luomutuotevalikoimaan

Uuden Mustan sivuilla on kysely siitä, mitä luomu- ja lähiruokatuotteita haluaisimme nähdä lähikaupan valikoimissa. Kyselyn tulokset toimitetaan kaupoille. Nyt on siis mahdollisuus vastata ja vaikuttaa- ainoa rajoitus on, että kyselyyn pitää laittaa tuotteet joita oikeasti poimisi ostoskärryynsä jos se olisi mahdollista. Suomalaiset ovat tunnetusti kyselyissä paljon luomumyönteisempiä kuin kaupassa jossa luomusta saa usein pulittaa kalliimman hinnan kuin riistotuotteesta (kieltäydyn kutsumasta epäeettisesti tuotettuja tuotteita perustuotteiksi).


Lihaasyövänä viheragraarina (eikös olekin kuvaava termi!) haluaisin että lähikaupassa olisi saatavana MSC-sertifioituja kalatuotteita, luomulihaa ja etenkin luomukanaa. Luomujauhelihaa onkin jo, joskin toimitusvaikeuksia näyttäisi piisaavan tiheästi. Olenkin oppinut hamstraamaan surutta neljä-viisi pakettia kerralla ja pistämään ne kotona pakkaseen. Myös maitotuotteet ja täysjyväpasta kelpaisivat, ja olisi kiva jos luomujauhoja saisi yli kilon paketissa. Meillä leivotaan joka viikko, ja minikokoisille jauhopaketeille nauravat naakatkin. Myös pesupähkinöitä olisi kiva ostaa tavallisesta kaupasta. Lisäksi haluaisin että ekotiskiainetta ja -pesuaineita saisi isoissa pakkauksissa. Tällä hetkellä meillä ostetaan tuotteesta eettinen vaihtoehto aina kun sitä valikoimasta löytyy- mikä ei ole läheskään aina.

Koska kaupat tuntuvat näillä main reagoivan hitaanlaisesti siihen että ostovoimaan on liittynyt vihertäjiä, olemme agraariseen tapaan alkaneet harkita kotikutoisia ratkaisuja saatavuusongelmiin. Saippuaa osaankin tehdä jo, ja puutarha puskee lähiruokaa. Lisäksi puhetta on ollut mehiläisten ja kanojen hankkimisesta, ja Puoliso harkitsee, josko hän opettelisi narraamaan Lohjanjärven kalasia. Asioita voi ryhtyä ratkomaan monella tavalla.

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments