Vasemmisto kutsuu

Kehotin edellisessä postauksessa kaikkia maan tilasta huolestuneita liittymään sopivan puolueen jäseneksi, ja Ofelialle tuli heti aiheesta lisäkysymyksiä. Kuten kaikki varmasti tietävätkin, oma puolueeni on Vasemmisto, joka vaalien alla niitti mainetta ja kunniaa muun muassa Suomen Luonnonsuojeluliiton julkaiseman Suomen Luonto-lehden vertailun Suomen vihreimpänä puolueena. Vasemmistoliiton tavoitteisiin vuosille 2010-2015 voi tutustua täällä. Ei utopistista haihattelua, änkyröintiä eikä kommunistista manifestia, vaan järkevää, inhimillistä ja uudenlaisia ratkaisuja ja vaihtoehtoja aktiivisesti etsivää politiikkaa.


Vasemmistoliittoon voi liittyä jäseneksi täyttämällä jäsenlomakkeen joko paperilla tai sähköisellä lomakkeella. Jäsenmaksu on porrastettu tulojen mukaan, alin maksu on tällä hetkellä 8€/vuosi. Jäsenmaksut ovat puoluelle perustulonlähde ja niillä rahoitetaan puolueen jokapäiväistä toimintaa. Passiivinen jäsen tukee puoluetta jäsenyydellään ja maksamalla jäsenmaksun- aktiiviselle jäsenelle korkeinkin, 90 euron suuruinen vuosimaksu taas tulee havaintojeni mukaan äkkiä takaisin ilmaisten tilaisuuksien, luottamuspalkkioiden yms. muodossa.

Media seuraa puolueiden jäsenmääriä- puolueen jäsenyys on paljon luotettavampi kannatuksen osoitus kuin gallup-vastaus tai edes äänestäminen (joskin täytyy muistaa että puolueeseen liittyminen EI tarkoita sitä että kaikista puolueen linjauksista olisi pakko tykätä. Puolue on keskustelufoorumi ja paikka jossa omia mielipiteitä voi tuoda esiin, ei mikään aivopesula.) Jäseneksi liitytään perusyhdistykseen (esim. Lohjan Vasemmisto). Perusyhdistyksen jäsenmäärä vaikuttaa esimerkiksi siihen montako edustajaa paikallisjärjestö saa piirikokouksiin- ja siten jopa piirikokouksen tekemiin päätöksiin. Puolue ja perusjärjestöt järjestävät paljon tilaisuuksia, koulutusta ja muuta toimintaa, sekä tarjoaa tietysti kanavan edistää itselle tärkeitä tavoitteita. Itse tietysti suosittelen toimintamuotoihinkin tutustumista, jos vain aikaa löytyy. Puoluetoiminta on antoisaa, kehittävää ja monipuolista- ja ennen kaikkea omasta puolueesta löytyy laumoittain samanhenkistä, ajattelevaa ja yhteiskunnallisesti tiedostavaa väkeä. Se on parasta terapiaa, kun usko ihmiskuntaan uhkaa painua pakkasen puolelle.

Olisi hauska törmätä teihinkin Vasemmiston riennoissa!

Mutta seuraavaksi lupaan kirjoittaa jostakin muusta kuin politiikasta...

posted under |

3 kommenttia:

wihtori kirjoitti...

Tunnustan, että näissä vaaleissa äänestin vasemmistoliiton ehdokasta. Mutta eilen liityin elämäni ensimmäisen kerran puolueeseen, ja se oli Vihreät (VihVi).
Vaan hyvällä asialla ollaan ;)

Ofelia kirjoitti...

Kiitos kattavasta selonteosta! :) Aion informoida hovineito K:takin joka myös mietti Vasemmistoon liittymistä!

Saara kirjoitti...

Näiden kommenttien lukeminen piristi päivääni! Olette upeita!

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments