Saapui aurinko

Läpi pimeän talven me odotimme sinua. Maaliskuun vaihtuessa kalenteriin ja lumen yhä sataessa meidän teki jo mieli kuiskia, olitko unohtanut meidät kokonaan. Mutta maltoimme mielemme. Odotimme hiljaa ja kärsivällisesti, niin kuin ihmeitä on odotettava, mutta nyt kun olet täällä taas huomaamme ettemme jaksa odottaa kevättä enää minuuttiakaan.

Photobucket

Läpi pimeän talven me katsoimme kaivaten kalpeaa valoasi joka vaivoin kiipesi horisontin yli. Lumi kasaantui oksillemme, se nousi ympärillemme kinoksiksi joita pitkin jänikset kiipesivät nakertamaan meitä.

Photobucket

Maaliskuun koittaessa emme nähneetkään ihmisiä jotka olisivat tulleet leikkaamaan meistä taas kauniita ja terveitä. He eivät päässeet luoksemme lumen läpi. Nyt kun olet täällä, loistavana ja lämmittävänä, heillä on yhtäkkiä kädet täynnä työtä. Kuukauden urakka on puristettava pariin ahkeraan viikkoon.

Photobucket

He kiipeilevät ja leikkaavat, pyörivät ympärillämme, herättävät meidät kevään tanssiin. Puiden ja niiden hoitajien tanssi on hidas mutta sulokas, se jättää tanssijoihin naarmuja, tuntuu käsivarsissa ja koettelee vanhaa kaarnaa. Kun tanssi on ohi, latvuksemme on taas keveä ja kaunis ja olemme valmiit kantamaan kaiken minkä uusi kasvukausi tuo tullessaan.

Photobucket

Tanssiaisiimme tulee soittamaan orkesteri jonka muusikot tuovat terveisiä kaukaisilta mailta joissa pitkä talvi oli vain kaukainen aavistus: mustarastas ja peippo, kottarainen ja punarinta ovat saapuneet ja tuoneet mukanaan laulun.

Photobucket

Saapui aurinko, ja lumen alta paljastuu elävä maa.

Photobucket

posted under , , |

2 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

Be careful, Teemu! Oh! a Crocus!

Saara kirjoitti...

Don't worry, T is a very talented climber. Our garden no longer looks anything like this, as spring is advancing in huge leaps. We are almost done with the trees as well.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments