Kevättä odottaessa (hamsteripäivitys)

Tänä aamuna maisemaa peitti taas vastasatanut lumi. Missä on kevät? Voi kun tietäisinkin, niin menisin ja hakisin sen tänne. Talvisen maaliskuun aikana ei olla paljon puita leikattu. Ollaankin tehty käsitöitä, lankahamsteriaatteen innoittamana, ja punottu niihin keväisiä ajatuksia.


Photobucket

Tässä on viltti. Ei siitä tullutkaan ihan päiväpeiton kokoista, mutta ei se ehtinyt valmiina kuivua tuntiakaan ennen käyttöön pääsemistä. Päätin oikeiden hamstereiden tapaan punnita aikaansaannokseni. Peitolle painoa tuli komeat 1440 grammaa.

Photobucket

Viltti on varhaisen kevään värinen: lunta vain siellä täällä, ja lumen alta paljastuu kuluneiden vihreiden, ruskeiden ja harmaiden mosaiikki. Lisäksi on kevätpurojen ja sadekuurojen sävyjä, siellä täällä aavistus uutta ruohoa ja kevään ensi kukkia.

Photobucket

Toisen hamsteriprojektin parissa ei montaa tuntia kulunut. Kaksinkertainen Isoveli (jonka olin aikanaan hankkinut Kuuden vaatteen haasteessa vilahdelleeseen liiviin) taipui tällaiseksi keittiön monitoimivälineeksi joka voi olla alunen uunivuoalle tai kahdelle kattilalle, tai pannulappu. Miten tulinkaan toimeen ilman tätä? Painoa tällä on 175 grammaa, mikä heitti minut yli puolentoista kilon rajan.

Photobucket

Tein itselleni syksyllä rinkulahuivin josta jäi yli lankaa juuri sen verran että siitä syntyi vielä pieni, pehmeä kaulahuivi. Mohairsekoitteinen huivi on lämmin, mutta höyhenenkevyt- vain 29 grammaa. Se pääsee Villaa ylle- keräykseen, jossa kerätään lämpimiä pukineita asunnottomille. Olen ajatellut neuloa keräyspakettiin vielä muutakin lämmikettä, mutta sitä ennen on puikoilla aivan toisennäköinen työ...

Photobucket

...nimittäin tämä keväänvihreä tunika jonka väri tosin toistuu kuvassa luvattoman huonosti. Tässä vaiheessa voi vain ihmetellä, miten kilo keväänväristä Tennesseetä on päätynyt ongelmalankojen joukkoon kaapin pohjalle, mutta niin on kuitenkin käynyt. Tämän läpeensä kesäisen työn tikuttelu on tavattoman terapeuttista. Ohje lupaa, että lankaa tähän tulee kulumaan yli 700 grammaa, mikä heittäisi langankulutukseni komeasti yli kahden kilon rajan. Se alkaa jo näkyä minunkin lankavarastossani. Muutenkin mieliala on korkealla. Olen yllättynyt, miten hyödyllisiä ja kivoja juttuja lankakomeron hylätyistä keristä on syntynyt.

Korut eivät ole hamsteritöitä, mutta näytänpä nyt, mitä keväistä olen sillä saralla aikaan saanut.

Photobucket

Tässä kaulakorussa paperimassapalloista on tehty helmiä virkkaamalla.


Photobucket

Tämä lasisydän on sitten vähän perinteisempi koru, joka tunnelmansa puolesta sopii jo alkukesän iloisiin juhliin.

posted under , |

2 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

Very nice! You have been busy!

Saara kirjoitti...

Hehe, my yarn stash is shrinkin with a satisfying speed...way faster than the heaps of snow outside!

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments