Talven valkoisia ja sankaritekoja

Maailma tulee hyvin toimeen ilman värejä, jos vain valkoinen on tarpeeksi loistavaa, taivaan harmaa tarpeeksi pehmeää ja puiden oksien pitsi saa levittäytyä yli teiden ja talojen.

Photobucket

Valkoinen tie narskui jalkojen alla, lupasi viedä meidät kotiin. Mutta kodistakin on tullut vain pieni läänitys talven valtakunnassa.

Photobucket

Valokuvaamisen tarpeen lisäksi lumi aiheuttaa myös reippailun tarvetta. Oikeastaan lumitöiden tekeminen on etupäässä minun tehtäväni. Flunssapotilaat eivät kuitenkaan tee sankaritekoja, joten kun lumet taas tulivat alas puuvajan katolta, Puolison oli pistettävä kinokset kuriin.

Photobucket

Kuvia vertailemalla voi huomata että tänä vuonna lapioitavaa oli vielä enemmän kuin viime talvena.

Photobucket

Mutta niinpä on Puolisollakin takana taas vuosi enemmän maatöitä.


Photobucket

Taas saadaan polttopuita!

Photobucket

Halkojen hakeminen on taas elämyksellistä puuhaa.

Photobucket

Sisällä rouva on jo alkanut odottamaan kevätaurinkoa. Huoneeseeni ei pitänyt mahtua enää yhtään mitään, mutta niin vain joulumarkkinoilta tarttui mukaan vielä yksi kukkapöytä. Se tarvitsi päälleen esikon, jonka sai kaupasta, ja virkatun luonnonvalkoisen liinan joka syntyi kolmessa illassa. Yleisesti ottaen olen sen verran vanhanaikainen että pitsiliinat kuuluu mielestäni virkata ohuen ohuesta langasta. Mutta juuri tällä pöydällä, tässä virassa, rotevampitekoinen työ näyttää paremmalta. Lanka Lidlin virkkauslankaa.

posted under , , |

2 kommenttia:

Virvatuli kirjoitti...

Hienosti kirjoitettu tuo mitä sanoit talven väreistä! Harmaan ja valkean harmoniaan on vaikea kyllästyä, ainakaan luonnossa jossa se joka päivä ja hetki saa uudet suhteet ja vivahteet.

Saara kirjoitti...

Kiitos!
Jokaisessa vuodenajassa on puolensa, mutta tällainen kunnon talvi hankineen on kyllä loputtoman inspiroiva.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments