Talvisia tunnelmia

Talvi on vuodenajoista rauhallisin. Vielä muutaman viikon ajan on aikaa levätä vuoden töistä ja teoista. Katsella ympärilleen ja löytää valkoisen maiseman keskeltä pieniä pilkahduksia väreistä.

Photobucket

Talvisina päivinä värejä löytää varmimmin lintulaudalta. Talitiainen luottaa aina tyylikkäisiin neutraaleihin sävyihin piristettynä vaaleankeltaisella, käpytikka taas viihtyy lumisten ruusunmarjojen sävyissä.

Photobucket


Talvi on myös käsitöiden aikaa. Kun puutarhassa täytyy tehdä vain lumityöt, aikaa riittää tehtävien töiden listan lyhentämiseen. Tänä talvena on ollut taas tarvetta perinteisille lämmikkeille, kuten näille lapasille jotka pyöräytin Utunan ihanaisesta Marttalangasta, raidoitettuna luonnonruskealla Riihivillalla.

Photobucket

ja näille pitkävartisille sukille jotka on tehty proosallisemmin raidallisesta seiskaveikasta.

Photobucket

Aivan uudenlaisillekin lämmittimille on ilmennyt tarvetta. Liisan suunnattoman kärsivällisellä opastuksella opin kuin opinkin suomalaisen piston. Tässä ovat kaikkien aikojen ensimmäiset neulakintaani. Ne menivät Puolisolle. Lankana oli harmaa villalanka jonka löysin menneen ajan joulumarkkinoilta, huonosti valokuvassa erottuva koristelu Riihivillan ruskeaa villalankaa, ketjupistoraita ja ensimmäiseen tekeleeseen sopiva naakanvarvaskirjailu. Ovat ihan tajuttoman lämpöiset!

Photobucket

Joulunajaksi vetäydyin kirjailemaan ruusuja tähän liinaan, jonka sain kokonaan valmiiksi toissapäivänä.

Photobucket

Liisalla neulakinnasopissa vieraillessä kävi ilmi, että hänellä on aivan samanlainen liina. Ilmeisesti tämä malli on aika suosittu, eikä ihme. Ovathan nämä jugendruusut kovin kauniita. Valmistumisvaiheessa ryppyisestä työstä ei vielä tiennyt, olisiko valmiissa liinassa kauniit kiiltopinnat. Silitys kuitenkin teki ihmeitä ja olen lopputulokseen kovasti tyytyväinen.

Photobucket

Jouluaaton vietimme perinteisen tapaan sukulaisissa. Jouluaterialla meidän perheemme vastuualueeksi on muodostunut jälkiruokapuoli. Toisin sanoen, minulla oli taas tilaisuus tehdä kuppikakkuja.

Photobucket

Toinen muistamisen arvoinen asia joulusta 2010 on joulukuusi. Olemme aika varmoja siitä että meillä oli Suomen rumin joulukuusi. Olimme myös yksimielisiä siitä että moisilla pinnallisilla seikoilla on merkitystä vain niille kuusille jotka eivät ole itse omasta puutarhasta kaadettuja. Kuusi oli paitsi ruma, myös niin kiero ettei se tahtonut sopia jalkaansa, se vei liikaa tilaa ja varisti järkyttävän määrän neulasia. Mutta se oli oma.

Photobucket

posted under , , , |

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut vielä neulakintaiden johdosta, vaikka olinkin jo ehtinyt tarkistaa tilanteen sähköpostitse. Kuka ei ole kokeillut, ei tiedäkään, miten haastavaa ensimmäisten kintaiden alkuunsaaminen voi. Mutta eihän se sitten ole vaikeaa kun osaa.

Liina on upea. Hienoa työtä. Ja kuusi - olen vaikuttunut!

loves2spin kirjoitti...

All very lovely work. I feel sorry for your poor Christmas tree. :)

Saara kirjoitti...

Kiitos and thank you

It is pretty impressive how ugly a fir tree can get. It did not look nearly as bad when we selected it, as the lower half was buried in snow. Besides, things could have been worse- countless people must buy their tree. Our garden seems capable of supplying us with trees for the next 20 years. :D

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments