Pihabongaus

Niin me sitten vietimme sunnuntaina tunnin tarkkaillen lintulaudan tapahtumia.
Tällaista väkeä sinne saapui (linnut laskettu maksimimäärän mukaan, eli sen perusteella kuinka monta saman lajin lintua oli enintään näkyvillä yhtaikaa):

3 kesykyyhkyä
7 viherpeippoa
11 keltasirkkua
3 sinitiaista
3 talitiaista
4 naakkaa
6 pikkuvarpusta
1 nokkavarpunen
1 urpiainen

yhteensä 39 lintua

Nyt tuntuu siltä että ainakin osaamme vastata paremmin kysymykseen siitä, mihin se kaikki linnunruoka oikein häviää. Päivä oli aurinkoinen ja lämpötila nollan tietämillä, eli ei ihan paras lintusää. Yllätyimme kuitenkin siitä kuinka hyvän yleiskuvan lintulautamme arjesta tunnin aikana sai. Useimmat vakiovieraat kävivät näyttäytymässä, ja epäsäännöllisemmin vierailevat lajitkin tulivat edustetuiksi kauniin nokkavarpusen toimesta. Ainoa mikä jäi puuttumaan oli jonkin suuremman parven saapuminen- 11 keltasirkkua on vielä varsin maltillista menoa.

Yleisesti ottaen tämä talvi on ollut lintujen hoitajille oikein hyvä ja ruokinnalle on tullut useampi laji joita meillä ei ole ennen havaittu. Aikainen pakkanen ja sitä seurannut vanhan ajan talvi ovat yllättäneet hidastelevia muuttajia ja hätistäneet lähimetsien asukkeja ruokinnalle. Bongaukseen päässeiden lajien lisäksi meillä ovat tänä vuonna vierailleet varis, harakka, vihervarpunen, mustarastas, kottarainen, käpytikka, punatulkku, närhi ja tilhi.

Ensi vuonna uudestaan!

posted under , |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments