Vuosi loppuu meemiin

1. Viisi parasta muistoasi vuodelta 2010

Vain viisi? Apua, en minä osaa valita! Valokuvapostauksiin sisältyy monia hyviä hetkiä. Vuodenkierron juhlat, pienet ja suuremmat onnistumiset, ja tietysti suurin onni kaikista eli hyvä, rauhallinen arki

2. Viisi innostavinta asiaa, joita teit vuonna 2010

-julkaisin hienon tieteellisen artikkelin. (Asiahan nyt vain on niin, että jokainen tieteen tuote jonka otsikossa ovat sanat ”extraterrestrial life” on hieno). Eilen sähköpostiin ropsahti tieto siitä että kirja jossa artikkelini paperiversio julkaistiin, on noussut
Fox Newsin uutisiin. Muuten tämän vuoden työkuvioista ei ensimmäisenä olekaan tullut mieleen sana ”innostava”…
- perustimme vihdoin tomaattipenkin ja saimme siitä hyvän sadon. Laajensimme myös kasvimaata ja istutimme pari uutta hedelmäpuuta. En ole varma, onko valtava kesäkurpitsasato varsinaisesti innostava, kun se tarkoitti kesäkurpitsaa ruokalistalla joka päivä yli kuukauden ajan. Elämys kuitenkin.
- kierrätyskäsityöt. Onnistuin antamaan uuden, hyödyllisen elämän monelle syystä tai toisesta hylätylle kankaanpalalle ja lankakerälle.
- kuukausi tyylibloggarina oli kyllä hauska kevennys kiireiseen syksyyn
- ja tietysti luin innostavia kirjoja, etenkin alkuvuodesta. Syyspuolen olin hautautunut tieteellisiin artikkeleihin joiden lisäksi ei enää huvittanut lueskella. Kirjapuolelta vuoden top 3:een pääsevät Bill Bryson: At Home, Christopher Hitchens: God Is Not Great, ja tietysti Johanna Tuomolan Lohjalle sijoittuvat dekkarit. Alan Weisman: Maailma ilman meitä oli myös hyvä, joskaan sen lukeminen ei välttämättä ollut jo ennestään masentuneelle ihan paras valinta…


3. Vuoden mieleen painuvin päivämäärä?

-Tähän päähän ei kyllä tahdo jäädä mitkään päivämäärät.

4. Vuoden mieleen jäävin tapahtuma?

- Oliskos se nyt sitten tuo tieteellinen artikkeli joka on lähtenyt maailmanvalloitusretkelle.

5. Tutustuitko uusiin ihmisiin ja tuliko heistä uusia ystäviäsi?

- tutustuin, ja toivon että parista tulee. Olen ollut tänä vuonna ennätyksellisen sosiaalinen, enimmäkseen toki pakosta tai velvollisuudentunnosta.

6. Oletko kehittynyt ihmisenä viimeisen vuoden aikana ja hyvään vai huonoon suuntaan?

- sitä täytyy varmaankin kysyä muilta *käy kysymässä Puolisolta*
Kuulemma myönteiseen. ”Kuppikakut ovat iso askel” hän virnisti. Niin, löysin siis tuossa syksyllä kirjakaupasta kuppikakkureseptikirjan josta olen leiponut herkkuja loppuvuoden juhliin.

7. Oletko onnellisempi vai onnettomampi kuin vuosi sitten samaan aikaan ja miksi?

-juuri nyt tuntuu siltä että onnettomampi, marrasajan masennus on vielä talossa. Parempaan päin mennään jo, mutta hiljaa ja hitaasti.

8. Suurin saavutuksesi vuonna 2010?

-useammallakin kesäkurpitsalla oli painoa yli kolme kiloa. Neliömetreissä mitattuna suurin saavutus on varmaankin jälleen yksi onnistunut puutarhavuosi. Monilukuisimpana saavutuksena voinee pitää käsitöitä, tänä vuonna ahkeroin hirmuisen kasan pieniä projekteja. Merkittävin saavutukseni on, että useampi ihminen on sanonut saaneensa minulta uutta ajateltavaa. Uusista ideoista ei ikinä tiedä, miten pitkälle ne vielä johtavatkaan.

9. Pahin mokasi vuonna 2010?

En ole tänä vuonna onnistunut tekemään mitään oikeasti hävettävää tai kaduttavaa (mikä sekin on saavutus, etenkin ottaen huomioon missä liemissä on taas tullut keitetyksi). Se toki harmittaa jonkin verran, että vaikka olen löytänyt uusia mukavia tuttavuuksia, olen onnistunut pahastuttamaan vielä useampia ihmisiä. Mutta kaikkiahan ei voi koskaan miellyttää, usein ei edes niitä joita haluaisi miellyttää. Sellaista elämä on.

10. Mitä toivoisit vuodelta 2011 sellaista, jota ei tapahtunut vuonna 2010?

Voisivatko nämä keskiaikapäivät jo loppua ja maailmaan saapua rauha ja alkeelliset käytöstavat?

Itselleni toivoisin hyviä väitöskirjanteko-olosuhteita, vaikka vähän näyttää siltä että sellaiset saadakseen pitäisi siirtää työpiste johonkin rinnakkaistodellisuuteen.

Niin, ja koska ensi vuosi on eduskuntavaalivuosi, toivoisin että saisimme viisaan eduskunnan ja hyvän hallituksen.

Joo. Onhan näitä toiveita kaikenlaisia, paitsi realistisia.

posted under |

3 kommenttia:

WeirdRockStar kirjoitti...

Onnea kuppikakuista!
Ja oikein hyvää Tulevaa teidän kummallekin perheen jäsenelle.

loves2spin kirjoitti...

Is this a list of New Year resolutions?

Saara kirjoitti...

Kiitos, ja onnellista, vastoinkäymisistä vapaata uutta vuotta teidänkin perheeseen!

Yolanda: Thankfully, no! I'm not sure I could even memorize ten resolutions... This was just a new year's meme. :)

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments