Pientä ja täydellistä

Photobucket
Eräänä päivänä pyykkikoristani löytyi hyvin pieni sisilisko.

Photobucket
Myös ensimmäinen kirsikkatomaatti oli pieni ja täydellinen. Ja lyhytikäinen.

Photobucket
Pyrykin on täydellinen, ja lisäksi pieni verrattuna kesäkurpitsoihimme. Tämä painoi kolmen Pyryn verran ja sen syömiseen meni meiltä melkein viikko, vaikka olin hyvin kekseliäs. Keittiössä onkin meneillään kesäkurpitsa-juhlaviikot. Älyllistä haastetta on riittämiin siinä että saa naamioitua jokapäiväisen kesäkurpitsan eri näköisiksi ja makuisiksi ruokalajeiksi.

Photobucket
Tänäänkin tie vei kasvimaalle ennen ruoka-aikaa. Kannoimme sisään jättimäisen kesäkurpitsan, pari ufokurpitsaa, jännittäviä monihaaraisia porkkanoita, punasipulia, herneitä ja härkäpapuja. Oikeastaan päivän satoon kuului myös kaksi tomaattia, mutta ne katosivat parempiin suihin ennen kuvan ottamista. Lisäksi kasvimaaltamme saa nyt perunoita ja valkosipulia.

Photobucket
Hetken päästä kasvikset (mukaanlukien puolikas ufokurpitsaa) olivatkin jo pannulla. Tällä kertaa niistä syntyi herkullinen wok.

Photobucket
Kasvimaan lisäksi myös marjapensaat tuottavat nyt satoa. Jatkojalostamme marjamme pakastimeen, hilloksi, mehuksi ja likööriksi- mitä vain suinkin ehdimme ja keksimme. Tässä on mustaherukkahilloa.

Photobucket

Käsityöprojektien kanssa on vähän niin ja näin. Mutta olen alkanut taas sovitella neulepuikkoja käsiini. Ihan siltä varalta että illat vielä joskus viilenisivät ja joku syksyntapainen tulisi. Synkkinä iltoina on varmasti upeaa kääriytyä tähän lehvästön lävitse siivilöityvän auringonvalon väriseen pitsihuiviin. Se syntyi varastoistani löytyneestä Elfin mohairista.

3 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

Oh my goodness! I can't read it, but the pictures are delightful! WHO is that baby rabbit? What lovely vegetables! I am so happy for you!

Saara kirjoitti...

The harvest season is here and most things in our kitchen garden are looking very nice indeed.

The rabbit is our little Pyry, sweet and cuddly as ever, but no longer a baby. The zucchini is just that huge! It weighed almost three times as much as Pyry and took us nearly a week to finish it.
We are wondering, whether we will get to eat meals that do not contain zucchini in some form before the year ends...

loves2spin kirjoitti...

There truly is life after zucchini. I promise! From the top, Pyry still looks like a baby rabbit!

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments