And soon it'll be the time for something completely different...

funny pictures of cats with captions

Puoliso on aina sanonut, että jos tästä blogista jotain puuttuu niin päivän asut. Pian siihenkin on luvassa korjausta. Olen aina ajatellut että muotibloggaajaksi ryhtymiselleni olisi pari isompaa estettä. Ensinnäkin vakaumukseni siitä että muoti on epäeettinen ilmiö jota en halua tukea millään tavalla ja toiseksi (tämän seurauksena) se että olen valinnut pukeutua mahdollisimman yksinkertaisesti. Maalaismekot voivat olla universumin kätevimpiä vaatteita, mutta hienoja päivän asu- postauksia niistä ei irtoa, ei sitten millään. Vaan elä ja katso, näinpä vain vastaan tuli tilaisuus jossa minun ei tarvitse tinkiä periaatteistani, voin kannustaa muitakin eettisempään pukeutumiseen JA pääsen muotibloggaamaan kuukauden ajan.

Aion siis osallistua Uuden Mustan organisoimaan ”Kuukausi 6 vaatteessa”-haasteeseen. Haasteen ideana on valita vaatekaapista 6 arkivaatetta, joista koostetaan kaikki asut kuukauden ajan. Päällysvaatteet, alusasut, urheilu- ja juhlavaatteet jäävät haasteen ulkopuolelle. Myöskään asusteita kuten huiveja, koruja, kenkiä ja laukkuja ei lasketa, mutta ainakin omasta puolestani yritän käyttää myös samoja asusteita useita kertoja.

Oma tilanteeni eroaa kuitenkin olennaisesti useimmista mukaan lähtijöistä: minähän pukeudun jo yksinkertaisesti. ”Kuukausi maalaismekoissa” on täällä nähty, koettu ja toimivaksi mutta ehkä ihan pikkuisen pitkäveteiseksi todettu jo moneen kertaan, joten joudun tekemään päinvastoin kuin muut ja monimutkaistamaan pukeutumistani haasteen ajaksi. Vaatekaapistani löytyy maalaismekkojen lisäksi jonkin verran muitakin, hitaasti kuluvia vaatteita, ja niihin aion keskittyä. Ovathan ne astetta normaalimpia ja siten sellaisia jotka ehkä saattaisivat antaa jollekulle ideoita ja inspiraatiota oman vaatekaappinsa yksinkertaistamiseen.


Suunnitelmani on siis käyttää syyskuun ajan 6 vaatteestani koostettua asua aina kun poistun kotoa jonnekin, lähikaupasta alkaen. Poikkeuksena tulee tähän mennessä mieleen vain mahdolliset sieniretket ja mehuasemalle matkaaminen, eli tilanteet joissa ainoa oikea asu on mekko ja essu. Edes sadonkorjuun keskellä en kuitenkaan uskoisi olevani niin mökkiini linnoittautunut ettenkö saisi haasteeseen mukaan useamman päivän viikossa. 6 vaatettani ovat siis vaatteita joita voisin pitää kuukauden päivät pääksytysten jos eläisin vähän vähemmän kuraintensiivistä elämää. Jos vaikka asuisin kaupungissa, kävisin töissä toimistossa ja viettäisin vapaa-ajan jotenkin muuten kuin säilykkeitä keittäen ja maata tonkien.

Niin, ja teidät kaikki on haastettu mukaan, tyylistä tai sen puutteesta riippumatta. Mitkä ovat sinun kuusi vaatettasi? Kolmet farkut ja kolme t-paitaa? Viisi mekkoa ja villatakki? Jos osallistut haasteeseen ja sinulla on blogi, kerro siitä kommentilla!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hm? Mistähän sen viidennen vaatteen kehittäisi??? Ehkäpä tätä haastetta voisikin käyttää pukeutumisensa monipuolistamiseen :-)

Saara kirjoitti...

Ei sitä ole pakko kehittää jos sitä ei ole. ;) Minullakin haaste monipuolistaa pukeutumista.

Mutta minusta tärkeää onkin se että jos haasteeseen liittyy eri tyylisiä, näköisiä ja ikäisiä ihmisiä, voimme herättää muitakin pohtimaan pukeutumisen eettisyyttä ja näyttää miten monella tavalla voi pukeutua yksinkertaisesti, eettisesti ja ekologisesti.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments