Kesäkuun kasvimaa

Suosikkipaikkani maailmassa on puutarha. Puutarhassa suosikkipaikkani taas on kasvimaa. Se on vuosi vuodelta kasvanut ja kaunistunut, ja sinne huomaan usein päätyväni vaikka oikeastaan olin menossa ihan muualle. Tänä vuonna isolla kasvimaalla kasvaa 14 erilaista vihanneslajia. Jos onni on myötä, monesta lajista saadaan satoa lähes koko vuoden tarpeiksi.

Photobucket

Kesäkuinen kasvimaa on toivoa täynnä. Kasvit ovat vasta alkamassa itää, rikkaruohot on saatu pidettyä kurissa ahkeralla kitkemisellä ja katteiden käytöllä.
Heinäkuussa rikkaruohojen taistelutahto alkaa olla nujerrettu. Siihen asti kasvimaalla on hyvä näyttäytyä usein ämpärin ja heiluriharan kanssa. Vaan kukapa ei kauniilla kasvimaalla viihtyisi?

Photobucket

Pavut ovat vasta itäneet. Sipulit ja valkosipulit ovat jo oikein komeita. Retiisit ja salaatti ovat jo valmiita korjattavaksi.

Photobucket

En tiedä, onko kasvimaalla olemassa ongelmaa johon katteiden käyttö ei olisi vastaus. Sitä mukaa kun kasvuharsot poistetaan, levitän vihannesten juurelle aikaisin keväällä tehtyä haketta. Jos joku etana jaksaa raahautua salaattieni kimppuun ansojen ohi ja karhean hakkeen yli, se on osansa ansainnut.

Photobucket

Eriväriset retiisit ovat jo valmiita.


Photobucket

Kesäkurpitsakin on alkanut viihtyä sille rakentamassani kohopenkissä. Penkki on kerrostettu mullasta ja maatuvasta aineksesta. Kahdenlaisten kesäkurpitsojen lisäksi kohopenkissä viihtyy avomaankurkku.

Photobucket

Kasvimaalla on puutarhassamme myös sivutoimipisteitä. Kurpitsat asuvat kompostissa ja tomaatit ovat löytäneet paikkansa aurinkoiselta seinustalta. Yrtit kasvavat jo kolmatta vuotta pikku yrttimaassa. Kuvassa orvokinkukkia ja oreganoa.

Photobucket

Kolmivärisalvia näyttää kivalta. Yrttimaassa kasvaakin kaikenlaista. Vain basilika ja persilja puuttuvat. Olen kyllä istuttanut niitä, mutta joku pitkäkorvainen riiviö käy syömässä ne heti kun hämärä laskeutuu.

Photobucket

Tomaatit ovat jo kukassa. Tässä on kirsikkatomaatti. Tomaattipenkki on tämän vuoden uutuus kasvimaalla. Ja hyvältä näyttää!

posted under , , |

3 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

Your garden looks like it is doing very well. I am so glad! Nice to "see" you too!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvässä kasvussa oli jo kasvimaasi - ja komea oli vihreäpeukaloinen emäntäkin. Omani vain lakastuu paljosta sateesta ja on pienempi toistaiseksi, vain yrttejä

Saara kirjoitti...

Thank you! Yes, after the spring finally arrived, things have started to grow very quickly.

marjaisa, Ei vielä kannata masentua. Kesäkuun riiskut ehtivät vielä kasvaa ja kaunistua kovasti elokuuhun mennessä. :)

Kasvimaista kasvaa vuosien varrella hoitajiensa näköisiä. Tuoksuva yrttimaa on kyllä ihana.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments