Hajatteita

Emme saa pelätä totuutta, koska totuus on ihmisen ja hänen vapautensa ystävä. Todellakin, vain etsimällä vilpittömästi totuutta, hyvyyttä ja kauneutta pystymme tarjoamaan tulevaisuuden tämän päivän nuorille ja tuleville sukupolville.”

-Paavi Benedictus XVI- siis sama heppu jonka mielestä totuus AIDSista on ettei kondomin käyttö hidastaisi sen leviämistä; jonka mielestä totuus väestöräjähdyksestä on että meidän kaikkien pitäisi olla ”avoimia uudelle elämälle”; jonka mielestä totuus eräästä pedofiilipapista oli ettei häntä suinkaan tarvitse toimittaa virkavallan käsiin ja jonka mielestä ehtoollisleipä- ja viini muuttuvat eukaristiassa maagisesti 2000 vuotta sitten kuolleen jumalihmisen ruumiiksi ja vereksi mutta näiden syöminen on silti jokseenkin kannibalismin vastakohta…

Joskus maailma hämmentää minua.

Toisinaan se ärsyttää minua.

Greta Christina, kiukkuinen ateistilesbo ja jokapaikankirjoittaja esittää puheenvuoronsa erääseen Suomessakin ajankohtaiseen aiheeseen josta tämän talon puutarhakeinussa on kihisty jo yllin kyllin.

Seassa on onneksi niitäkin hetkiä jolloin kaikki on yksinkertaista ja rauhallista. Virkkaus joka etenee säntillisesti pylväs pylväältä ja se luonnonlaki jonka mukaan tyhjät linnunpöntöt täyttyvät joka kevät.

Mikä tärkeämpää, maailmassa on jopa ihmisiä joiden ajatuksenjuoksua ymmärrän, ainakin ankaran yrittämisen jälkeen. Joitakin. No hyvä on, melkomoinen osa heistä on kuollut jo aikaa sitten ja toista melkomoista osaa heistä tapaan korkeintaan pari kertaa elinaikanani esimerkiksi siitä syystä että he ovat hajallaan ympäri planeettaa. Mutta silti. On valoa, on pyrkimystä hyvään. On jopa ihmisiä joita kiinnostaa marsilaisten mikrobien ja hallintoalamaisten oikeudenmukainen kohtelu.

Ja blogillakin on hiljalleen kasvava joukko lukijoita, kahden vuoden (en kuitenkaan muista mainita asiaa oikeana vuosipäivänä, 15. kesäkuuta) yli kolmensadan usein pitkän ja vaikeatajuisen postauksen jälkeen.

Jos maailmasta on olemassa totuus, se on monimutkaisuus.

posted under , , |

2 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

I like your new set-up on your blog!

Saara kirjoitti...

Thanks! I saw it on another blog and immediately liked it- it reminds me of how my notebooks tended to look like. With colorful decorations and all...

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments