Päivän esimerkki: itseään korjaava tiede

Mozartin kuunteleminen ei teekään ihmisestä älykkäämpää. Tämä on hyvä uutinen kaikille meille joille klassiselta osastolta tippuvat lähinnä Sibeliuksen synkistelyt ja live-esitykset kauniissa maisemissa. Ylipirteän lapsineron diggailu vain on joiltakin meistä (krhm) liikaa vaadittu, vaikka vähän paremmille aivoille sinänsä olisikin käyttöä. Tieteenfilosofisesti olisi kyllä mielenkiintoista pohdiskella, miksi idea Mozartin jalostavasta vaikutuksesta ylipäätään sai niin innostuneen vastaanoton huolimatta siitä että alkuperäisessä tutkimuksessa oli selviä epävarmuustekijöitä.

Juuri nyt olen kuitenkin innoissani siitä että uusi tutkimus alleviivaa sitä että stimulantti kuin stimulantti voi olla ajattelulle hyväksi. Ehkä Ziltoidistakaan ei saa pysyviä aivovaurioita? Se vasta olisikin hienoa. Ziltoid on tulossa tulevan kesän Tuskaan, ja meillä on jo liput hankittuna.


Vielä kerran: Devin Townsendin Ziltoid The Omniscient/ Hyperdrive

posted under , |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments