Unelmat ja todellisuus

Yritettyäni pari tuntia irrotella perheen lumipenkkaan lujasti jumittunutta autoa mieleeni muistui, että yksi mahdoton unelmani oli jälleen toteutunut. Virkkalassa on luminen talvi. On kinosta, nietosta, jääkukkia ikkunassa ja timantteja hangella. On vielä kauniimpaa kuin osasin unelmoidakaan. On myös runsaasti lumen luontia ja umpihangessa tarpomista. On vilua ja märkiä varpaita ja päivä päivältä kasvavaa huolta siitä, miten ihmeessä noiden nietosten keskellä voi aloittaa omenapuiden leikkuun.

Mahdottomat unelmat ovat vaarallisia unelmia. Jos ne sattuvat toteutumaan, ne eivät koskaan ole sitä mitä niiden on etukäteen uskonut olevan. Se ei tietenkään tarkoita sitä että ne olisivat arvottomia unelmia tai että todellisuus unelmien takana olisi jotenkin huonompi kuin unelmahattara. Pettymystä povaan vain niille jotka odottavat unelmien vielä todellisuuteen siirtymisensäkin jälkeen koostuvan pelkästä autuudesta ja paratiisin tuoksusta.


Ei jääkukkien ja talvisen hiljaisuuden kauneutta yhtään vähennä se että toisaalta on odottamattoman rankkaa.

posted under |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments