Maalaispäiväkirja 7.12.2009

Ikkunasta näkyy... joulukrääsää. Tai siis, sitä on aseteltu ikkunoiden sisäpuolelle.

Tänään mietin... Marsilaisia mikrobeja ja sitä miten niitä kannattaisi etsiskellä. Huomenna on seminaarityön palautuspäivä, eikä siitä tällä(kään) kerralla selvitty ilman loppupaniikkia. Tosin tällä kertaa se ei ollut minun vika vaan sen vika että saimme taas –vaihteeksi- niskaan kasan huonoa onnea. Isännältä katosi viikonloppuna lompakko ensimmäistä kertaa ikinä ja perässä tuli flunssa. Ja huomenna aamulla hänen pitäisi selviytyä työmatkalle Hampuriin. Viikonloppu menikin pelastaessa tilannetta.

Onneksi alitajunta tuli apuun seminaarityön kanssa: onnistuin pari päivää sitten unissani ajattelemaan sivukaupalla hyvää tekstiä joka ei tarvinnut aamulla kuin nakutella koneelle ja koristella parilla viitteellä. Joskus kollegojen kanssa pohdimme filosofien työttömyysturvan hakuun liittyviä ongelmia. Työkkärissä ollessa kun ei saisi tehdä yhtään töitä, ja työn tekemiseksi lasketaan tunnetusti kaikki vähääkään työtä muistuttava puuhastelu. Tämä tietysti herättää kysymyksen siitä miten tunnontarkka työn tekemisestä pidättäytyminen onnistuu ihmisiltä joiden työtä on ajatteleminen? Synkeän humoristisessa keskustelussa minun ehdotukseni oli, että kenties tajuttomalle filosofille voitaisiin myöntää työttömyyskorvausta. Joudun muuttamaan mielipidettäni: pelkkä nukkuminen ei riitä lopettamaan ihmiseltä tieteellistä ajatustoimintaa. Voivatko työttömät filosofit muuta kuin juoda aivonsa pellolle? Vai olisiko järjestelmässä hieman parantamisen varaa?


Olen iloinen siitä että... sain valmiiksi tieteen tuotteen otsikolla ”On Sustainable Exploration of Extraterrestrial Life”. Hetken aikaa on taas maailman hienointa tehdä juuri tätä työtä. Ennustan, että hetki päättyy viimeistään viikon päästä kun opponentti tekee parhaansa tuottaakseen ajatuksistani mätitahnaa. Mutta eiköhän tästä tieteellinen artikkeli synny, jälleen yksi pala mielenkiintoiseen julkaisuluettelooni.

Tänään meillä oli ruokana... viikonloppuisia tähteitä. Talossa vallitsevia synkkiä ja panikoivia tunnelmia nostaakseni paistoin myös pellillisen triceratopsin muotoisia pipareita.

Päivän asu oli... punainen mekko ja essu sekä vaaleanpunainen huivi, nyt lisäksi puna/valkoinen kotityöessu.

Tänään olen... tehnyt seminaarityön valmiiksi. Auttanut puolisoa minkä olen voinut. Askarrellut vähän neulotun puutarhani parissa. Paistanut pipareita.

Aion... omistaa lopun illan käsitöille, lukemiselle ja pyykin silittämiselle.

Aion mennä... Helsinkiin huomenna. Luvassa pitkä päivä.

Luen... Katariina Mustakallio: Uskonto ja yhteisö Antiikin Roomassa
Michael DePaul & Linda Zagzebski: Intellectual Virtue. Perspectives from Ethics and Epistemology.

Olen tekemässä... neulottua puutarhaa. Sen jälkeen olen ajatellut palata alkusyksyllä syrjään jääneen palmikkoneuletakin pariin.

Toivon... että seminaarityö pärjää niin hyvin että saisin siitä suht vähällä vaivalla tieteellisen artikkelin.
Ennen kaikkea toivon että tältä vuodelta alkaisivat vastoinkäymiset jo olla vähitellen ohi.

Talossa ja puutarhassa... ei ole vielä kovin jouluista, mutta ehkä kuitenkin jo myöhäissyksyistä. Laudalla on lintuja, ikkunoilla valoja, pönttöuunin kylki on yleensä lämpöinen. Talossa tuoksuu kodikkaalle ja puutarhasta on jo katsottuna tämän joulun kuusi.

Kuulen… Blackmore’s Night: Winter Carols yhdistettynä takkatuleen. Jouluisuuden puute ei johdu yrityksen puutteesta.

Parasta juuri nyt... Triceratopsit. Niitä on meillä saatavilla nyt paitsi pipareina myös pehmoleluna jonka sain hääpäivälahjaksi. Värikkäät langat. Se että kaikkien aikojen epäonnisimmasta vuodesta huolimatta meillä ei ole ollut riitoja. Tilaisuuksia olisi näin jälkeenpäin ajatellen ollut, mutta eipä ole tullut mieleen. Joten vaikka tässä ehtisi vielä meteoriitti pudota katosta läpi ennen joulua, uskallan odottaa rauhallista joulunaikaa.

Viikonloppuna aion... varmaankin tehdä joulusiivoa. Ei mitään erityisiä suunnitelmia vielä.

posted under |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments