Hörhömeemi

Ole hyvä, Ofelia!

1. Uskotko Jumalaan?

En osaa vastata kysymykseen. Jos Jumala määritellään sanan tavallisessa merkityksessä niin en. Toisaalta lasken itseni polyteistiksi, en ateistiksi (vaikka Richard Dawkins onkin sitä mieltä että olen vain kaappiateisti jolla on omituisia harrastuksia). Onko riittävän hämärä vastaus? X)

2. Uskotko auraan eli energiakehoon?

Kuten pari postausta sitten sanoin, usko on tiedollinen dispositio asiaan josta ei ole tietoa eikä kokemusta. Yritän siis tarmokkaasti välttää asioiden uskomista. Tiedän tai en tiedä, ja jos tietoteoriasta gradun tehneen ihmisen haluaa tietävän jotakin, asia kannattaa yleensä vääntää ranteenpaksuisesta rautatangosta.

3. Uskotko kummituksiin ja oletko nähnyt niitä?

Jatkan uskomisen välttelyäni. Onko kummituksia muuten välttämättä nähtävä jotta ne voisi laskea olemassaoleviksi? Entä selittämättömät kaameat äänet, hyytävät tuntemukset ja niin edelleen? Jos näkisin kummitusmaisen olion, kyseessä olisi myös tietoteoreettinen ongelma. Se että minä näen jotakin ei vielä ole kaikissa olosuhteissa lähimainkaan riittävä todiste siitä että a) jotakin ylipäätään on olemassa (voinhan esimerkiksi nähdä harhoja) tai että b) se mitä kuvittelen näkeväni on oikeasti sitä mitä kuvittelen näkeväni eikä jotakin muuta. Sanomattakin on selvää että minusta olisi oikein mielenkiintoista nähdä kummitus.

4. Uskotko enkeleihin ja oletko nähnyt niitä?

En vieläkään usko. Ofelian alkuperäisestä meemistä tuli mieleeni, että aivan erityisesti en usko siihen että mahdolliset henget olisivat ”hyviä” tai ”pahoja” niin kuin amerikkalaisten toimintaelokuvien henkilöt.
Enkelit ovat sitä paitsi monoteistiseen mytologiaan kuuluvia olentoja. Minä kuvailisin vastaan tulevia hyväntahtoisia henkiolentoja toisin käsittein.

5. Uskotko vaihtoehtohoitoihin?


Riippuu hoidosta. Uskoni länsimaiseen lääketieteeseen ei sekään päätä huimaa. Tehokkain tunnettu lääkehoito joka parantaa 30% vaivoista kuin vaivoista joihin sitä on kokeiltu on muuten plasebo. Tehoonsa nähden se on myös erittäin turvallinen.

6. Paras kokeilemasi vaihtoehtohoito?

Jänisterapia. Siihen tarvitaan pieni, luonteeltaan helppo ja rauhallinen jänö (kuten Pyry). Jänö asetetaan hoidettavan kohdan päälle ja silitetään sitä hiljaa, niin että se parhaassa tapauksessa nukahtaa. Jänö säteilee parantavaa jänisenergiaa, ja kun se nostetaan vihdoin pois, hoidettavaan kohtaan jää vielä jälkilämpöä. Sivuvaikutuksena jänisterapia auttaa myös alakuloon, ahdistuneisuuteen ja ärtyisyyteen. Terapiaeläimeksi kannattaa valita rauhallinen yksilö. Jos jänö ei ole sylikani, on hoitotilanteesta rauha kaukana.

7. Huonoin kokeilemasi vaihtoehtohoito?

Ei ole tarvinnut kokeilla niitä huonoja.

8. Mitä vaihtoehtohoitoa haluaisit kokeilla?

Ei aavistustakaan.

9. Uskotko että elämme monta kertaa?

Kun nyt selviäisi ensin tästä yhdestä elämästä niin etteivät Esivanhemmat häpeäisi kuvaannollisia silmiä päästään. Siinäkin näyttäisi olevan haastetta.

10. Onko sinulla ollut etiäisiä, ennakkoaavistuksia tai vastaavia?

Enpä voi väittää ymmärtäväni täysin tätäkään kysymystä...

11. Mitä mieltä olet Amman äiskästä?

En ole tavannut.

12. Pitäisikö Suomeen tulla puoskarilaki?

Näin ensi alkuun voitaisiin petrata terveydenhuollosta jo säädettyjen lakien noudattamista. Kertaan taas vanhoja postauksia kun sanon ettei se että jostakin asiasta säädetään laki välttämättä paranna konkreettisesti yhtään mitään- samalla pitäisi varmistaa että lakia sekä voidaan että halutaan noudattaa ja valvoa.

13. Voiko mielestäsi ruokavaliolla saavuttaa valaistumisen?

Ehkä, jos nielee tarpeeksi lamppuja. Ja johdon.

14. Onko ufoja olemassa?

Ai tunnistamattomia lentäviä esineitä? No onhan niitä tiettävästi nähty. Har har. Todennäköisesti myös avaruudessa on elämää, mukaan lukien älyllistä. Jos se elämä on älyllistä, siinä voikin mielestäni olla yksi hyvä syy sille miksi he eivät ole jo täällä…
Jos kuitenkin olen väärässä, tapaisin mielelläni alieneita. Vastahan minä sain luettua tieteellisen artikkelin joka käsitteli ensikohtaamisen eettisiä ja oikeusteoreettisia ongelmia. Miksi ne alienit aina laskeutuvat kaiken maailman hörhöjen takapihalle eivätkä ikinä tule tervehtimään vaikka SETI-tutkijoita, eivät edes tähtiharrastajia jotka ovat perehtyneet ilmakehän ilmiöihin? Aina voin kuitenkin toivoa että blondi filosofi vielä kelpaisi abduktoitavaksi...

15. Oletko koskaan pelannut spiritismiä?

En.

16. Tunnetko yhtään saatananpalvojaa?

En. Mutta Perkelettä meillä kyllä kunnioitetaan. Hän kun sattuu olemaan suomalaisten oma sään ja ukkosen jumala. Kohotamme esimerkiksi Ukon maljan tiettyinä juhlapyhinä.

Kristillisen mytologian kanssa Perkeleellä ei tietenkään ole mitään tekemistä-varhaisten raamatunkääntäjien mielestä suositun ja voimakkaan paikallisen jumaluuden nimi vain sattui sopimaan nimeksi mytologian pääpahikselle Shaytaanille. Kuinkas sattuikaan...

17. Jos sinun pitäisi vaihtaa uskontoa, miksi vaihtaisit?

Miten uskontoa voi vaihtaa? Voisin kuvitella alkavani harjoittamaan jonkinlaista synkretismiä siinä tapauksessa että muuttaisin ulkomaille. Voisin myös kuvitella muuttavani mieltäni jumalten olemassaolon suhteen ja palaavani ateismiin, mutta siinäkään tapauksessa minun ei tarvitsisi vaihtaa uskontoa. Suomenusko ei ole ateismi/deismi- kysymysten suhteen niin nöpönuuka.

18. Oletko koskaan käynyt ennustajalla?

En. Henget kertovat minulle että joutuisin huijatuksi.

19. Huomaako kauppalaskussa ruuan alv:n laskun?

Enpä ole huomannut.

20. Mitä mieltä olet mediamaksusta?

Olen ymmärtänyt että minulla on parin vuodenkin päästä vapaus olla edelleen katsomatta tv:tä, kuuntelematta radiota (sitä antennia kun kiinteistöllä ei ole eikä tule), ja käyttämättä Ylen nettipalveluita. Kunhan maksan siitä täsmälleen saman verran kuin hillittömin tv-addiktikin. Reilua? Vai pitääkö minun rämpiä Pasilaan antamaan juhlallinen vakuutus siitä että ihan aikuisten oikeesti meillä ei käytetä YLE:n palveluita, vaikka emme olekaan syrjäytyneitä emmekä kuurosokeita. Odotan mielenkiinnolla, ottaako valtiomme todella viralliseksi kannakseen sen että ihmiset joko käyttävät YLEn medioita tai käyttävät niitä ja valehtelevat.

Jokeri: Mitä mieltä olet vaihtoehtohoitojen antamisesta lapsille rokotteiden tai lääkehoitojen sijaan?
Liian laaja kysymys. Riippuu täysin tilanteesta. Rokotteiden suhteen kyseessä on klassinen vapaamatkustajan ongelma. Rokotteiden käyttö aiheuttaa yksilölle terveysriskejä (ai eikö neuvolassa kerrottu?), mutta kansanterveystasolla tarkasteltuna riskejä pidetään pieninä hyötyihin verrattuina. Käytännössä siis harvat lapset saattaisivat voida ihan hyvin rokottamatta, jos suurimmalla osalla väestöä on rokotesuoja. Mutta onko se oikein?

posted under |

2 kommenttia:

Ofelia kirjoitti...

Todella mielenkiintoisia vastauksia! Sain paljon mietittävää. Ja ehdottomasti minäkin haluaisin kokeilla jänisterapiaa! Musta luppakorvakanikin käy... =)

Neuvolassa ei varmaan kerrota rokotusten terveysriskeistä? Mutta keitä siis olisivat vapaamatkustajat, ne jotka eivät rokota lapsiaan? Ja jos suurin osa alkaa jättää rokottamatta, vanhat taudit kai palaavat?

Saara kirjoitti...

Sanotaan että lupat on leppoisia...

Juu, ymmärsit ihan oikein epäselvän tekstini (sen siitä saa kun yrittää kirjoittaa lyhyesti) ja ongelman ytimen. Jos suurinta osaa väestöstä ei rokoteta, vanhat taudit voivat palata ja monet sairastuvat. Mutta jos rokotetun väestön seassa on muutama lapsi joita ei rokoteta, he todennäköisesti eivät sairastu, mutteivät myöskään altistu rokotteiden sivuvaikutuksille (jotka ovat tietääkseni toki harvinaisia, mutta joillekin onnettomille ne tilastollisesti harvinaisetkin onnettomuudet sattuvat...)

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments