Maalaispäiväkirja 3.8.2009

Ikkunasta näkyy...viidakko. Vihreän seassa näkyy kypsyviä omenia ja luumuja. Marjat alkavat olla jo kypsiä ja pakastin on jo alkanut täyttyä. Seuraavat pari kuukautta ohjelmassa on sadon keräämistä ja säilömistä kaikilla tuntemillamme tavoilla. Ei siis vapaa-ajan ongelmia.

Tänään mietin... että jos minä saisin päättää, omasta perunamaasta tehtäisiin jokaisen kansalaisen subjektiivinen perusoikeus. Eräs kohta jossa länsimainen sivilisaatio on mennyt pahasti pieleen on se missä kansalaiset huijattiin ostamaan tehotuotettuja perunoita muovipusseissa ja vielä uskomaan että se on jotenkin edistystä verrattuna siihen että pellosta saa käydä kaivamassa päivän ruokatarpeet suoraan keittiöön…


Päivän puoluetapaamisen jälkeen olen myös miettinyt hiukan sitä miten kaupungeissa taas mietitään mitä maksuja voisi korottaa ja mistä voisi leikata. Viime nousukaudella ei varallisuutta paljon kuntapuolelle herunut, ja nyt on edessä ennestäänkin niukoista resursseista höyläämistä. Niin kansakuntakin makaa kuin se petaa, mutta minua harmittaa silti.

Päivän asu on... tällä hetkellä vihreä mekko, merenvihreän huivin kera. Menossa on päivän toinen asu. Enkä ole yhtään kyllästynyt ainaisiin mekkoihin. Eilen Ankkarockissa sulauduin festarikansan sekaan farkuissa ja topissa. Tänään hartioissa on aurinkorasvasta huolimatta palanutta nahkaa.


Tänään olen... aloittanut päivän reippaalla siivous- ja leivontasessiolla. Sitten miehen isä tuli kyläilemään. Lisäksi ohjelmaan on kuulunut puolueen paikallisosaston kokoustamista, marjojen keräämistä pakkaseen, kellarin siivousta ja vähän neulomistakin.

Aion... mennä kohta nukkumaan. Edes filosofeilla ei ole varaa kukkua öitä ja nukkua arkipäiviä siihen malliin kuin viime viikkoina.

Päivän ruoka oli... grillattuja bratwursteja, oikeita uusia perunoita (siis omasta perunamaasta), salaattia. Jälkiruoka-karviaistorttu syötiin jo etukäteen vieraan kanssa.

Olen iloinen siitä että... kuumasta säästä huolimatta tänään on ollut oikein tuottelias päivä.

Aion mennä… Helsinkiin huomenna. Työhuoneen tietokone pitää pakata laitoksen muuttoa varten. Siltavuorenpenger vaihtuu Metsätaloon, taas vaihteeksi. Sijoitun Metsikselle ahtaammin, toisaalta Metsätalo on lähempänä keskustaa. Olo on siis ambivalentti. Joka tapauksessa olen enimmäkseen etätyöläinen.

Luen... En oikeastaan mitään juuri nyt. Aloittamista odottaa Caroline Finkel: Osman’s Dream. The Story of the Ottoman Empire 1300-1923. Kunhan nyt ehtisin syventyä siihen.

Olen tekemässä... kaurapuuronväristä palmikkovillatakkia, 7veljeksestä. Sain Silk Garden-pyöryläliivin jo valmiiksi. Siellä se nyt odottaa säiden viilenemistä ja on upea.

Toivon... ettei Ankkarockissa hankkimaani punkinpuremaan kehity borrelioosia. Osumien ottamisen ja kastumisen lisäksi pääsin seuraamaan myös hienoja bändejä.

Kuulen... alapalkin soittolistaa. Skyforger pitäisi oikeastaan vaihtaa toiseen biisiin, siinä on nyt masterointivirhe.

Parasta juuri nyt... marjat, niin puutarhassa kuin metsässäkin. Myös muu sato mikä kasvi- ja yrttimaasta irti lähtee. Vuoden paras tähtienhavaitsemisaika -elokuun lämpimät mutta pimeät yöt joita vielä kaunistavat tähdenlentoparvet- alkaa myös olla käsillä. Nyt ulkona riittää ohjelmaa päivin ja öin.

Viikonloppuna aion... Toimittaa puolison Pekingin-koneeseen ja ryhtyä viettämään itsellistä viikkoa. Toisin sanoen, ensi viikolla on luvassa tuplakotityöt.

posted under |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments