Maalaispäiväkirja 25.8.2009

Ikkunasta näkyy... omenia. Valkeat Kuulaat (3 puuta) ovat täynnä suuria, täydellisiä omenoita. Valkea Kuulas on huonosti säilyvä kesäomena, joten sen säilömisessä pitää olla ripeä. Toisaalta, täytyy pitää mielessä että kun näistä on selvitty, kypsyvät syysomenat (21 puuta), ja lopuksi vielä talviomenat (3 puuta) ellei talvi tule aikaisessa. Kriikunoitakin (48 puuta) näyttäisi tulevan tänä vuonna. Tämä siis tiedoksi ja pieneksi vihjeeksi ystäville ja omaisille…

Juuri nyt näkyy myös synkkä pilvi. Pelkään että joudun vielä hakemaan pyykit sisään ennen kuin ne ovat ehtineet kuivua.


Tänään mietin... Jos ihminen väistämättä tekee elämässään virheitä, onko parempi toistaa samoja vanhoja virheitä vai keksiä aivan uusia?

Miten yhteiskunnasta ja uskonnosta riippumatta reaalipolitiikka on aina raadollista ja kaukana ihanteista. Toisaalta, miten ihanteet ja kaikki kauniit ideat silti pysyvät hengissä.


Olen iloinen siitä että... koska tämä on jo neljäs kesämme maalla, ovista ja ikkunoista vyöryvä omenasato ei enää aiheuta paniikintunteita vaan meillä on kohtalaisen hyvä käsitys siitä miten tulee toimia. Siihen liittyen, siitä että vaikka olemmekin toinen toistamme pahempia teoreetikkoja, selviydymme kuitenkin nykyisestä elämäntyylistämme.
Siitä että puoliso on niin taitava hoitamaan yhteisiä asioitamme, etenkin laskupäätä vaativia.
Siitä että illat pimenevät ja sää viilenee miellyttäväksi. Kohta pääsee sytyttelemään öljylamppuja, tekemään ruuat puuhellalla, ja tähtien havaitsemiseenkin tämä vuodenaika on paras.

Tänään meillä oli ruokana... minulle eilistä kanaa ja riisiä, etätyöpäivää pitävä puoliso lähti huollattamaan autoa ja syö matkan varrella. Koska tänään ei tarvitse laittaa ruokaa, suunnitelmissani on leipoa viikon leivät ja keittää vielä erä omenasosetta.

Päivän asu oli... Tällä hetkellä luumunvärinen mekko ja iso keittiöessu. Pidän juuri taukoa omenien pilkkomisesta.

Tänään olen... vähän vilustunut Taiteiden Yön jäljiltä. Koitan kuitenkin jaksaa kaikkea hyödyllistä.

Aion... kalenterin mukaan kokoustaa ahkerasti lähitulevaisuudessa. Aion myös
pohtia ahkerasti turvallisuushyveitä ja aloitella uutta tieteellistä artikkelia joka käsittelee Maan ulkopuolisen elämän löytämisen etiikkaa.

Aion mennä... ympäristöterveyslautakunnan kokoukseen torstaina.

Luen... Caroline Finkel: Osman’s Dream on vieläkin kesken. Se on osoittautunut yllättävän tylsäksi, mutta aion kuitenkin kahlata sen loppuun.


Olen tekemässä... ystävälle syntymäpäivälahjaa. En kerro mitä, koska kyseinen ystävä lukee tätä. Vielä menee ainakin jokunen päivä >:)

Toivon... kaikenlaista ja samalla hyvin vähän

Talossa ja puutarhassa... on sadonkorjuuaika kiireisimmillään. Alkukesästä, omenapuiden kukkimisen aikaan olin aivan varma että se on suosikkivuodenaikani. Mutta on tämä elokuukin aika upea. Omenia voi syödä suoraan puista, tähtitaivas on niin kaunis ja olo on virkeä ja aikaansaapa (paitsi silloin kun on vilustunut).

Kuulen... omat ajatukseni.

Parasta juuri nyt... Battlestar Galactica 2.season soundtrack. Omenat ja ylipäätään sato. Oikeastaan, elämä on yleisesti ottaen aika hyvää juuri nyt.

Viikonloppuna aion... olla täysin kunnossa. Tarkemmin tekemisiä ei ole suunniteltu, riippuu isännän autonostokuvioista. Melko varmasti kuitenkin säilön jotakin...

posted under |

3 kommenttia:

loves2spin kirjoitti...

Maybe I am getting better at reading your language. I was able to interpret Battlestar Galactica 2.season sound track. :D

Saara kirjoitti...

:D
Is the doily in your profile picture something you have made recently?

loves2spin kirjoitti...

No, that is the tatted doily I made back in 2004 when I was very sick and had to rest for several months. Tatting is something I like to do, but it is very slow work for me ~ a perfect fit for a time when I could do very little else!

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments