Kiire

Nykyään kaikilla on jonnekin kiire. Ei tarvitse kuin astua ovesta ulos niin hektinen elämänmeno hyppää silmille. Tuossa lentää kivikkokimalainen, kiireisenä löytämään kukkia jotka kannattaisivat sen painon. Pikkulinnut kaahaavat päätä hipoen ja kaikkia liikennesääntöjä uhmaten kuin tuli pyrstön alla. Niinhän ne nyt kuvittelevat, pienet pöntöt. Odotetaanpas vaan vähän aikaa, siihen asti kun niiden poikaset kuoriutuvat. Sitten tiaisvanhemmat lentävät varhaisesta aamusta yömyöhään etsimässä jälkikasvulleen hyönteisiä ja tulevat tuntemaan todellisen kiireen. Vain perhosten on otettava rauhallisesti –navakat tuulenpuuskat paiskovat niitä joka suuntaan.

Kiire ei edes rajoitu eläinkuntaan. Vuorokaudessa puutarhaan ilmestyy uusia kukkia ja pieniä lehtiä. Viikossa koko pihan ilme ehtii jo muuttua. Vielä harmahtavaan nurmikkoon nousee keltaisia ja punaisia esikoita, kaunokaisia, kevätkaihonkukkia, kevättähtiä ja mukulaleinikkejä. Marjapensaisiin puhkeaa pikkuisia tuoksuvia lehtiä ja hedelmäpuiden silmut turpoavat melkein silmissä. Kylmästä alusta huolimatta kevät on päättänyt käydä läpi koko repertuaarinsa krookuksista viimeisiin tarhatulppaaneihin nopeutetussa aikataulussa.

Sekaan sopivat hyvin kiireiset puutarhurit. Joka puutarhassa tuntuu olevan projekteja meneillään ja aina jostain kaikuu moottorisahan laulu tai vasaran pauke. Kaivetaan kuoppia, istutetaan, korjataan ja rakennetaan. Minäkin kaivan, kitken, raahaan ja kärrään tuntikaupalla joka päivä. Ruumis rasittuu, käsivarret kirjavoituvat naarmuista ja hyttysenpuremista ja jalkapohjat saavat mustan värin joka pysyy kaikesta pesemisestä huolimatta pitkälle syksyyn saakka. Mieli lepää.


posted under , |

2 kommenttia:

peeÄR - mies kirjoitti...

Onkohan "Kiire" paras termi kuvaamaan luonnon kevätpuuhia;)

Kiintoisa kuitenkin.

Saara kirjoitti...

Olen vähän sitä mieltä että täydellisessä maailmassa kiire olisi juuri tätä.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments