Maalaispäiväkirja 23.4.2009

Ikkunasta näkyy...lakanoita pyykkinarulla. Kaupungissa kerrostalojen pihoillakin on pyykkitelineet, mutta kukaan ei koskaan kuivata niissä pyykkiään. Täällä joka pihalla on pyykkinarut, jonne pyykit kannetaan heti tilaisuuden tultua. Hyvästä syystä: raikkaassa ulkoilmassa kuivuneet pyykit tuoksuvat taivaalliselta. Meillä on pieni pyykkiteline ja lisäksi olemme ripustaneet lakanoita varten pitkän pyykkinarun omenapuiden väliin (kuinkas muutenkaan) pihan laidalle.

Tänään mietin... vanhaa ystävääni Pluraalisubjektia. Kollektiivisen subjektiuden (siis sen että moraalinen toimija voi olla yksilön ohella myös kollektiivi, esimerkiksi organisaatio tai tutkimusryhmä) mahdollisuus on olennaisen tärkeää teorialle yhteisöllisestä hyveellisyydestä. Jos alamme edellyttää että yhteisöinä toimiessaankin –organisoituessaan kollektiiviisiksi subjekteiksi- ihmisten olisi järjestettävä asiat niin että hyve toteutuu, maailmasta voisi tulla paljon parempi paikka.
Sivupolkuna tästä voidaankin pohtia, voisiko nykyisentyyppinen (suur)yritystoiminta jolla ei ole mitään itsesäilytystä korkeampaa päämäärää, säilyä tällaisessa maailmassa. Siitä ehkä lisää joskus toiste, täällä tai tieteellisessä artikkelissa.

Päivän asu on... tällä hetkellä vaaleanliila mekko/essu ja kermanvärinen huivi. Tämä on päivän toinen asu, ensimmäinen ryönääntyi kompostia kärrätessä.

Tänään olen... lukenut tieteellisen artikkelin ja ajatellut. Virkannut hartiahuivia. Ottanut päikkärit, koska kahtena viimeyönä unet ovat jääneet vähiin. Tehnyt ensi viikon ruokalistaa. Tyhjentänyt lehtikompostia ja kärrännyt sitä kasvimaalle. Pyykännyt ja kuivattanut pyykkiä ulkona narulla. En paljon muuta. Olen ollut koko päivän kaamean väsynyt ja unenpuutteinen.

Aion... mennä nukkumaan ajoissa.

Päivän ruoka oli... mozzarellapizzaa, jälkiruuaksi puolison Ruotsin-tuliaisia.

Olen iloinen siitä että... minulla on mielenkiintoinen ja teoreettinen artikkeli työn alla. Teoreettinen pohdiskelu on arkipäivää suurempaa. Se on löytöretkeilyä, haaste parhaimmillaan, kauneutta. Ja niin, saavathan käytännöllisemmät sielut myös ainesta sovelluksiinsa.
Siitä että tänään oli ihanan lämmin, keväinen päivä.

Aion mennä… Heurekaan kuuntelemaan yleisöluentoa oikosarvista sunnuntaina.

Luen... seuraavaan tieteelliseen artikkeliin liittyvää kirjallisuutta.

Olen tekemässä... virkattua hartiahuivia. Minulla on myös kankaita odottamassa että tekisin niille jotain.

Toivon... että lämmin sää jatkuu ja kevät pääsisi kunnolla vauhtiin.


Kuulen... linnunlaulua. Se kuuluu nyt sisälle asti, ympäri vuorokauden jos muuten on hiljaista.

Parasta juuri nyt... Ensimmäiset tuoreet yrtit ja villivihannekset. PMMP:n Veden varaan. Se että routa on melkein sulanut ja pääsen vihdoinkin tekemään lapiohommia puutarhassa. Niitä nimittäin riittää.


Viikonloppuna aion... Kunnostaa kasvimaata ja yrttipenkkiä, siivota, käydä Heurekassa ja jatkaa artikkelini miettimistä. Monta ajatusta on vielä on kesken ja loput ovat solmussa. Jos sää on edelleen kaunis ja lämmin ja kevät todella näyttää saapuvan, olisi myös hyvä aika viettää helajuhla.


posted under |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments