Maalaispäiväkirja 20.3.2009

Ikkunasta näkyy...lunta. Puutarhassa lunta riittää vielä reilusti ja sulaminen tuntuu edistyvän hitaasti. Alan olla hiukan huolissani: tänä vuonna emme ehkä pääse noukkimaan ensimmäisiä retiisejä kasvimaalta toukokuun alussa.

Tänään mietin... en mitään erityistä mutta toisaalta kaikenlaista. Mieleeni on viime päivinä alkanut tulla taas ideoita mistä voisi kirjoittaa tännekin. Lisäksi olen alkanut alustavasti pohdiskelemaan seuraavaa Tieteellistä Artikkelia. Siitä pitäisi tulla hauska: kirjoittajatoverina on Aviomies, ja ideana sekoittaa gradussa kehittelemiäni ajatuksia organisaatioteoriaan. On mielenkiintoista nähdä, miten tietoteorian kontekstissa kehittelemäni ideat joilla en ollut uskonut olevan oikein mitään tekemistä arkimaailman kanssa näyttävätkin soveltuvan käsittelemään muutamia teoreettisia ongelmia joita puoliso on tahollaan pohtinut –hyvin käytännöllisissä yhteyksissä. Onneksi olemme harjoitelleet kommunikointia jo monta vuotta ja selviämme ilman filosofi-psykologi sanakirjaa, ainakin enimmäkseen.

Joidenkin ihmisten mielestä työnteko oman puolison kanssa olisi painajainen ja heistä on mukavaa kun työ- ja perhekuviot ovat erillään. Minusta Aviomiehen kanssa työskentely on kuitenkin kivaa. Ehkä se johtuu siitä että olen esikouluikäisestä asti inhonnut ryhmätöiden tekemistä, ja siksi jaksan innostua mahdollisuudesta työskennellä sellaisen harvinaisen ihmisen kanssa jonka kanssa tehtävä kuin tehtävä tuntuu luistavan, ideat poukkoilevat ja kehittyvät, ja ongelmatilanteissa ei synny riitaa vaan käymme vaikeuden kimppuun yhdistetyllä tarmolla. Oli ongelma kamala, palasina keittiön lattialla makaava astiakaappi, tieteellinen pulma tai hiirulaisten invaasio, kaikesta selvitään kunnialla niin kauan kuin hoidetaan asiaa yhdessä.

Päivän asu on... vihreä mekko ja essu ja nutturan ympärille kietaistu vihreänkirjava bandana.

Tänään olen... siivonnut, laittanut ruokaa, hoitanut paperitöitä ja tehnyt hartiahuivia. Kävin keskiviikkona lankaostoksilla Menitassa. Mukaan tarttui heräteostoksena mansikkajäätelön väristä 100% alpakkalankaa. Jotenkin sitten kävi niin että aloin työstää heräteostosta ensimmäisenä.

Aion... käydä vielä kaupassa ja tehdä erän sampoota. Ensimmäinen erä oli vain pieni koe-erä.

Päivän ruoka oli... tonnikalapastaa ja suklaajäätelöä.

Olen iloinen siitä että... viikon takkuilun jälkeen netti toimii taas kunnolla. Siitä että sen viikon aikana ehdin tehdä kaikenlaista hyödyllistä täällä kotona.

Aion mennä...Vasemmistoliiton piirikokoukseen Raaseporiin sunnuntaina.

Luen... terveydenhuoltolakia ja ylipäätään ympäristöterveyslainsäädäntöä, ja pinoa aiheeseen liittyvää muuta materiaalia. Kaikkea on opittava, kun lautakunnassa istuu.

Olen tekemässä... kevätmekkoja ja –essuja hyvää vauhtia. Ja hartiahuivia.

Toivon... että saan kotoiset projektit kuntoon ensi viikon aikana. Sitten on taas aika siirtää painopiste tieteellisiin haasteisiin.

Kuulen...tietokoneen hurinaa.

Parasta juuri nyt... kevätauringon lämpö ja kaikki mitä se tuo mukanaan: energia, valo ja se että puutarhassa on kiva työskennellä lumesta huolimatta. Mielenkiintoiset tehtävät monella suunnalla. Musiikkiosastolla Gladiator Soundtrack ja toisaalta Rammsteinin Sehnsucht, jonka löysin mp3-soittimen uumenista.

Viikonloppuna aion... leikata omenapuita ja käydä Raaseporissa. Eiköhän se viikonloppu siinä mene. Aion myös käydä shoppailemassa paikallisessa kodinkoneliikkeessä. Sähkölietemme hajosi lopullisesti marraskuussa. Olimme kyllä hankkimassa kovasti uutta, mutta jotenkin se sitten jäi kun talvella oli joka tapauksessa kätevää laittaa ruokaa ja lämmittää tupaa samalla vaivalla. Ja tulipahan vihdoinkin motivoiduttua opettelemaan puu-uunikokkauksen saloja. Mutta tämän viikon aikana leivinuunin tuottama lämpö on alkanut tuntua vähän liioittelulta, joten uusi uuni pitäisi nyt ostaa. Kevät tulee...

posted under |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments