Jotkut menevät uimahalliin keräämään uintikilometrejä...

...Toiset muuttuakseen merenneidoiksi.Hesarin keskustelupalstalla on nyt käyty pari päivää keskustelua miehestä joka ilmoitti koko sivun ilmoituksella etsivänsä ravintolassa ohimennen tapaamaansa naista. Keskustelijat näyttäisivät jakautuvan kahteen leiriin: niihin joiden mielestä kyseessä on sissimarkkinointi, jossa kohtuullisen pienellä sijoituksella on onnistuttu nappaamaan koko kansan huomio. Toisten mielestä mies on varmaankin todellinen, mutta jotenkin sekaisin. He tietävät ettei todellisuudessa ole kuin loskaa, lamaa ja ihmissuhteita jotka alkavat arkipäiväisissä kohtaamisissa ja syvenevät sitten aikansa (2.5 vuotta avioliiton solmimisesta, tai joidenkin teorioiden mukaan vain kolmisen vuotta seurustelun alkamisesta) -lässähtääkseen lopuksi kuin pieleenmennyt juustokohokas, noin 10.4 vuoden kuluttua avioliiton solmimisesta. Seitsemisen vuotta rakkauden päättymisen jälkeen kantaa vielä sisu ja uho. Todellisen rakkauden tunnusmerkki on sen arkipäiväisyys. Mikä on ihmeellistä eikä rajoitu Suppesin logiikkaan ja fysiikan perusteisiin, ei ainakaan rakkautta ole.


Huomasin olevani (taas vaihteeksi) mielipiteeni kanssa ihan omassa seurassani. Uskon, että toisinaan syvällisin totuus löytyy saduista. Ja uskon että toisinaan satu piiloutuu arkipäiväiseen. Joku onnekas sen sitten löytää, joku jolla on vielä avoin mieli. Mutta niille jotka ovat täysin varmoja siitä mitä elämän realiteetit ovat ja siitä ettei niihin sisälly mitään ihmeellistä, eivät myöskään löydä takapihaltaan eivätkä edes maailman ääristä niitä portteja joista pääsisi hetkessä astumaan harmauden tuolle puolen. He ovat niitä joille takapihalla loistava Andromedan galaksi on vain merkityksetön sumuläikkä ja historia vain ulkoa opeteltavia vuosilukuja.
Eikä heillä etenkään ole toivoa valaista kenenkään toisen maailmaa.

Numeroiden lisäksi ihmiskunta tarvitsee satuja. Ja merenneitoja.

posted under , |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments