Maalaispäiväkirja 22.1.2009

Ikkunasta näkyy...Lumisadetta.Kesällä täällä näyttää rikkumattoman rauhalliselta; vasta lumisade paljastaa että täällä liikkuu vaikka minkälaista vipeltäjää: jäniksiä, oravia, lintuja, rottia ja monia muita.

Tänään mietin... Oikeastaan aika vähän. Yritän kovasti absorboida kosmologiaa ja ajatteluenergiani näyttää menevän siihen.

Sitä miten Virkkala on aika vilkas paikka mutta kuitenkin maalaisuuden huomaa monista pienistä asioista. Paikallislehdessä on ilmoituksia heinän ja polttopuiden myyjiltä, vaalien aikaan postiluukusta tuli Keskustan eikä Kokoomuksen mainoksia, parin kilometrin päässä on Agri-Market mutta elokuviin ei niin vain lähdetäkään, ja kuntosalikin löytyisi vasta Lohjalta. Bussista poistuttaessa täällä on tapana kiittää kuljettajaa ja kylällä näkee aina samoja naamoja.

Päivän asu on... tummanpunainen mekko ja essu, vaaleanpunainen huivi jonka sisällä tukka on kuivumassa. Ehkä se on nukkumaanmenoaikaan mennessä enimmäkseen kuiva. Luultavasti kuitenkaan ei.

Tänään olen... lukenut. Tavoitteenani on lukea tänä vuonna sata kirjaa. Lämmittänyt leivinuunin ja pitänyt jumppatunnin crosstrainerissa. Jos tuo kaikki lumi ei sula, seuraava jumppasessio tuleekin vietetyksi lumikolan takana. Tehnyt ruokaa ja leiponut, pyykännyt, sulattanut pakastearkkua, ommellut ja neulonut.

Tänään meillä syötiin... paneroituja soijasuikaleita, kasviswokkia ja riisiä. Jälkiruuaksi brownieita ja vaniljajäätelöä.

Olen iloinen siitä että...olen voinut olla tämän päivän kotosalla ja saanut kaikenlaista tarpeellista tehdyksi. Siitä että lintulaudallemme on ilmaantunut kyyhkyjä. Kyyhkyjä, ei puluja. En ole nähnyt Virkkalassa tähän mennessä yhtään pulua. Meillä on naakat.

Aion... jatkaa vielä ompelemista. Tilasin toissapäivänä kankaita ja ne ovat täällä ensi viikolla. Sitten ommeltavaa vasta riittääkin! Paras siis tehdä tämä huomiotani viikkokaupalla odottanut mekko alta pois. Sitäpaitsi viime viikkojen aikana olen onnistunut tuhoamaan kolme mekkoa tai essua, joten pieni täydennys vaatekaappiin alkaa muutenkin olla paikallaan.

Aion mennä... nukkumaan aikaisin.

Luen... Steinhardt & Turok: Endless Universe: Beyond the Big Bang.

Olen tekemässä... sukkia heräteostoslangasta. Mekkoa. Näitä lähinnä.

Toivon... hyvin vähän. Juuri nyt elämä on hyvää: jalassa uudet villasukat, tupa on lämmin ja illaksi on vielä kaikkea pientä mukavaa tekemistä.

Kuulen... ehkä maailmankaikkeuden parasta musiikkia: Turisas/Battle Metal. Hankin sofistikoituneen musiikkimaun sitten joskus myöhemmin. No joo, pidänhän minä oopperasta ja baletistakin. Voisin pitää vieläkin enemmän jos Kansallisooppera kiinnittäisi Warlord Nygårdin =p... Sitä odotellessa, onneksi maaliskuussa pääsee Dragonforcen ja Turisaan yhteiskeikalle Tavastialle.

Parasta juuri nyt... lämmin pirtti ja pakastin täynnä kesän makuja. Kirjat ja käsityöt- nyt on paras aika vuodesta nauttia niistä. Kuukauden päästä pitääkin jo aloitella omenapuiden leikkuuta.

Viikonloppuna aion...käydä sukuloimassa, kuulemma. Varmaan myös siivota puuvarastoa jonne pitäisi ensi viikolla mahtua neljä mottia polttopuuta.

posted under |

0 kommenttia:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogiluettelo

Kirjoittajasta

Oma valokuva
Saara R
Filosofi Saara Reimanin ylimääräisten ajatusten mausoleumi. Ajatuksia on jo aika paljon, aika monista aiheista. Palaute blogista: saara.j.reiman@gmail.com
Tarkastele profiilia

Blog Archive

Hae tästä blogista

Followers


Recent Comments